Ponta: Propun organizarea la Bucureşti a unui centru de dialog pe teme energetice

Premierul Victor Ponta a propus, marți, într-un discurs susținut la summitul China-Europa Centrală și de Est, organizarea la București a unui centru de dialog și cooperare pentru energie, transmite Agerpres.

16 dec. 2014, 19:31
Ponta: Propun organizarea la Bucureşti a unui centru de dialog pe teme energetice

„Toți ar trebui să fim îngrijorați de ceea ce se întâmplă în regiunea noastră în privința energiei și în acest format ar trebui să folosim toate oportunitățile. Am menționat deja proiectele importante de energie cu companiile chineze(…). Aș fi foarte fericit dacă putem să organizăm un centru de dialog și cooperare pentru energie și voi propune ca Bucureștiul să fie orașul gazdă. Este important să avem acest dialog și să găsim soluții împreună”, a afirmat Ponta la Belgrad.

Premierul a mai spus că România are „un proiect mare de energie”, dezvoltat cu partenerii chinezi, dar și proiecte de infrastructură care trebuie implementate.

„Vreau să spun, și mă refer la cazul României, infrastructura există, proiecte de infrastructură, dar proiectele noastre se dezvoltă mai încet decât am fi vrut. Există și reguli birocratice, dar nu este doar vina României. Cred că e de datoria noastră să găsim noi soluții pentru a face proiectele să funcționeze și să fie implementate”, a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta a condus marți delegația României la Summitul Chinei și statelor Europei Centrale și de Est, organizat la Belgrad.