Ponta s-a întâlnit cu miniştrii şi responsabilii FRF care se ocupă de organizarea turneului final Euro 2020

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri, o întâlnire la Palatul Victoria cu responsabili din FRF, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi mai mulţi miniştri în vederea implementării angajamentelor care să permită găzduirea de către România a unor meciuri în cadrul campionatul European de Fotbal din 2020, transmite Agerpres.

29 oct. 2014, 11:51
Ponta s-a întâlnit cu miniştrii şi responsabilii FRF care se ocupă de organizarea turneului final Euro 2020

Potrivit prim ministrului, în următoarea perioadă vor fi demarate mai multe programe şi proiecte care să permită organizarea în ţara noastră a unor meciuri din cadrul CE de Fotbal din 2020.

Printre măsurile anunţate de premier se află un program pentru construcţia a 400 de terenuri de fotbal, desfăşurat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, modernizarea a patru stadioane de antrenament – Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf – meciurile oficiale urmând să se desfăşoare pe Arena Naţională, dar şi finalizarea unei autostrăzi care să lege Europa Occidentală de Bucureşti.

‘Din Ungaria încoace, până la Bucureşti, se va merge pe Autostradă’, a afirmat premierul.

În context, Ponta a mai anunţat introducerea, în programa şcolară 2015-2016, a fotbalului. ”O oră pe săptămână (…) pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, desfăşurarea programului de integrare socială prin sport (…) şi, de asemenea, un program de competiţii la nivelul Corpului Diplomatic pe care MAE îl va gestiona’, a adăugat premierul.

La întâlnire au mai participat ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu.

România se află pe lista celor 13 ţări ce vor găzdui meciuri la turneul final al Euro 2020.