Ponta se teme că slaba Românie va fi supusă la aceeași cură de slăbire precum Germania

Președintele PSD Victor Ponta și-a exprimat temerea că România va trebui să adopte același tratament dur de austeritate precum statele „cu exces de grăsime”, precum Germania, Franța sau Spania, deși nivelul de trai al românilor este incomparabil mai redus.

11 dec. 2011, 10:07
Ponta se teme că slaba Românie va fi supusă la aceeași cură de slăbire precum Germania

Pesedistul susține că autoritățile române nu au înțeles deplin semnificațiile angajamentului asumat prin Acordul de guvernanță fiscală. „Traian Băsescu s-a angajat, în numele României, la ceva ce nici el și nici românii nu știu”, a declarat Victor Ponta.

Acesta se referă la măsurile aspre de rigoare fiscală care ar putea apăsa mai greu asupra statelor mai sărace din Uniunea Europeană. „Europa a consumat prea mult și acum trebuie supusă la o cură de slăbire. Dacă Franța, Germania sau Spania au un exces de grăsime ce poate fi dat jos, România este slabă, cu o economie slabă”, a afirmat Ponta arătând că românii ar putea fi mai mult afectați decât cetățenii statelor prospere.

„Aceeași cură de slăbire se va aplica și celor grași din Europa și celor slabi din România. În România, grași sunt doar cei de la PDL, așa că ei nu vor fi foarte afectați”, a comentat liderul PSD.