VICTOR PONTA şi-a anunţat agenda de politică externă: Vizite în Republica MOLDOVA, în CHINA şi la New York

Publicat: Luni, 25 August 2014 12:55 // Actualizat: Luni, 25 August 2014 13:12 // Sursa: romaniatv.net

Victor Ponta a făcut publică acţiunile de politică externă pe care le are planificate în următoarea perioadă: prezenţa la Chişinău cu ocazia celebrării Zilei Independenţei a Republicii Moldova, vizita efectuată în China la invitaţia omologului său chinez şi prezenţa la Adunarea Generală a ONU.

Foto: ziuanews.ro

"Miercuri voi fi la Chişinău, ca şi în 2013, pentru a sărbători împreună cu prim-ministrul Iurie Leancă Ziua Independenţei Republicii Moldova", a declarat Ponta adăugând că va participa şi la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, a unei grădiniţe construite cu fonduri româneşti şi a serviciului SMURD Moldova.

"Vom trece în revistă toate zonele în care România poate ajuta în mod concret dezvoltarea instituţiilor democratice şi păstrarea identităţii româneşti a Republicii Moldova", a spus premierul român, referindu-se la discuţiile pe care le va avea cu Iurie Leancă.

Joi prim-ministrul va participa, la Ankara, la instalarea în funcţie a noului preşedinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, eveniment la care vor fi prezenţi mai mulţi şefi de stat şi guvern din ţările învecinate.

Vizita lui Ponta este importantă în contextul în care Turcia este principalul partener comercial al ţării noastre din afara Uniunii Europene, iar cele două stat, împreună cu Polonia, încearcă să prezinte poziţii comune în cadrul NATO, în contextul unei agresivităţi crescânde a Rusiei.

Săptămâna viitoare, Victor Ponta va efectua vizita de răspuns la vizita pe care premierul Chinei, Li Keqiang, a efectuat-o în România în 2013. "Pe 23-25 septembrie voi merge la New York, la Adunarea Generală a ONU pentru a prezenta poziţia României faţă de situaţia internaţională şi pentru a discuta cu companii energetice americane care au investit sau au planuri să investeasă în sectorul energetic din România", a mai spus Ponta.

Citeşte şi Ponta: Sprijinul pentru Ucraina este o poziţie clară şi fermă la nivelul tuturor instituţiilor româneşti

 
loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mai 17:16
...naţională. Ponta a anunţat că, de când a devenit prim-ministru, România a făcut o serie de „gesturi concrete” în relaţia cu Republica Moldova, gesturi care să reflecte „obligaţia fundamentală” de a oferi...
25 aug 15:05
Răspunde | Votează email -2 email
Savu Cristiana
Sunteti cel mai tare !
25 aug 13:32
...Independenţei a Republicii Moldova, vizita efectuată în China la invitaţia omologului său chinez şi Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
25 aug 13:19
...prezenţa la Chişinău cu ocazia celebrării Zilei Independenţei a Republicii Moldova, vizita efectuată …read more ...
1
EUR
4.8738
RON
20 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H