Victor Ponta şi-a început sâmbătă vizita oficială în Iordania

Premierul Victor Ponta și-a început sâmbătă vizita oficială de două zile în Iordania. Șeful guvernului român a ajuns la Amman în jurul prânzului, fiind întâmpinat de ministrul Sănătății din Regatul Hașemit, Ali Hyasat.

03 oct. 2015, 11:17
Victor Ponta şi-a început sâmbătă vizita oficială în Iordania

Victor Ponta va avea sâmbătă după-amiază o întrevedere cu omologul său iordanian Abdullah Ensour, care va fi urmată de discuții în plenul celor două delegații.

Citeşte şi: Ponta, mesaj de Ziua Naţională a Germaniei: O sărbătoare cu spirit european. La mulţi ani poporului german

În prezența celor doi premieri, vor fi semnate, în cursul serii, două memorandumuri de înțelegere în domeniile agriculturii și economiei.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și omologul său iordanian Ahmed Mufleh Akef Zu’bi vor semna Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii, iar ministrul Economiei, Mihai Tudose, și ministrul Industriei și Comerțului din Regatul Hașemit al Iordaniei, Maha Ali, vor parafa o Declarație-Minută privind cooperarea dintre cele două ministere.

În cea de a doua zi a vizitei, premierul Victor Ponta se va întâlni cu reprezentanți ai Consiliului Oamenilor de Afaceri Irakieni și cu membri ai Camerei de Comerț a Regatului Hașemit al Iordaniei.

Ulterior, Ponta va fi primit în audiență la Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.