Ponta: Sper ca băncile să aplice ordonanţa privind deducerea fiscală a persoanelor cu credite

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Tulcea, că are încredere că ordonanţa de urgenţă privind finanţarea creditelor restante cu ajutor din partea statului, intrată în vigoare de la începutul lunii iulie, să fie aplicată de bănci, el constatând că în sistemul bancar nu este în prezent 'un foarte mare entuziasm' faţă de această măsură, relatează Agerpres.

22 aug. 2014, 11:57
Ponta: Sper ca băncile să aplice ordonanţa privind deducerea fiscală a persoanelor cu credite

‘Deocamdată, în sistemul bancar nu este un foarte mare entuziasm, ca să spun aşa. Legea este în vigoare, doar că ştiţi foarte bine că pentru orice om care are o afacere e foarte greu să obţină un credit. Există şi excepţii pe care nu vreau să le comentez acum’, a declarat şeful Guvernului.

Premierul şi-a exprimat speranţa că acest act normativ va deveni încet-încet o practică pentru bănci.

‘Partea de sistem bancar nu ţine de Guvern, ci poate de încrederea mai mare în ceea ce se întâmplă la nivel european. Majoritatea băncilor din România sunt instituţii cu capital străin şi în ultimii ani au avut şi experienţe mai proaste. Legea este în vigoare şi sunt convins că încet, încet se va face o practică în acest sens’, a mai spus premierul Ponta.

Guvernul aprobat la finele lunii iunie forma finală a schemei fiscale pentru restructurarea creditelor prin ajutor, măsura de sprijin fiind aplicabilă persoanelor cu venituri brute de cel mult 2.200 de lei pe lună.