Ponta: Sper că revocarea lui Baconschi nu va fi mită pentru trădători

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că revocarea lui Teodor Baconschi de la Ministerul de Externe este "prea puţin" şi vine "prea târziu".

23 ian. 2012, 13:54
Ponta: Sper că revocarea lui Baconschi nu va fi mită pentru trădători

Ponta a spus, la microfonul plenului comun, că este de acord cu revocarea din funcţia de ministru de externe a lui Teodor Baconschi, anunţată de premierul Emil Boc cu câteva minute înainte.

„Dar sper că sunteţi conştient că este mult prea puţin şi mult prea târziu. Oamenii care se uită la noi aşteaptă soluţii pentru problemele lor, nu pentru problemele de imagine ale Guvernului sau pentru cele cauzate de lipsa de tact a unui ministru ajuns în funcţie pe criterii pe care nu are rost să le mai discutăm”, a adăugat preşedintele PSD.

Ponta a mai spus că speră ca revocarea lui Baconschi să fie argumentată de activitatea acestuia ca ministru, şi nu „o ocazie în plus pentru a mai oferi o mită pentru cei care au trădat pentru a veni la putere”.

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.