Ponta: Spre deosebire de PNL-PDL, noi nu suntem ipocriţi şi unde putem, facem alianţe cu PPDD VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că discuţiile cu PPDD privind constituirea de noi majorităţi în consiliile judeţene şi locale continuă şi că aceste alianţe vor fi semnate acolo unde majorităţile pot fi realizate. Ponta a precizat că cedarea anumitor funcţii către PPDD se va face doar de către PSD, nu şi de către celelalte partide din arcul guvernamental.

09 iun. 2014, 16:36
Ponta: Spre deosebire de PNL-PDL, noi nu suntem ipocriţi şi unde putem, facem alianţe cu PPDD VIDEO

Victor Ponta a apreciat drept „foarte hazliu” comentariile negative din partea opoziţiei la adresa apropierii dintre PSD şi PPDD, în condiţiile în care nici PDL şi nici PNL nu se dau în lături să negocieze cu partidul lui Dan Diaconescu. „Noi, spre deosebire de ei, nu avem această ipocrizie. Unde putem face alianţe, facem”, a declarat Victor Ponta.

Liderul pesediştilor a spus că nu exclude totuşi ca PPDD să facă alianţe locale cu opoziţia, în cazul în care o alianţe cu PSD nu va duce la o majoritate în consiliile locale, cum a fost cazul CL Braşov. „Singurul lucru este la primăria Braşov unde PNL-PDL-PPDD a schimbat viceprimarul nostru”, a admis Ponta.

Acesta a precizat că discuţiile cu PPDD angajează doar PSD, nu toată coaliţia de guvernământ. „Celelalte trei partide – UNPR, PC şi UDMR – îşi păstrează toate funcţiile politice. Dacă e ceva de cedat pentru PPDD, cedează PSD-ul”, a declarat Ponta, luni după-amiază.