Ponta: SUA se bazează pe România. Suntem cel mai de încredere partener din regiune

Publicat: Joi, 12 Februarie 2015 23:31 // Actualizat: Joi, 12 Februarie 2015 23:46 // Sursa: romaniatv.net

SUA se bazează pe România ca pe cel mai de încredere partener din regiune, a declarat premierul Ponta, după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Ponta a mai afirmat, după semnarea acordului de la Minsk, că nimeni nu-şi face iluzii că acordul este 100% garanţie că toate problemele din regiune s-au rezolvat.

Premierul Victor Ponta şi secretarul american al apărării, fost şef al Pentagonului, Chuck Hagel, au discutat despre NATO şi operaţiunile coaliţiei internaţionale. Hagel i-a mulţumit lui Ponta pentru angajamentul Guvernului român de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de NATO. Înainte, premierul s-a întâlnit şi cu Secretarul american al Comerţului. Oficialii au discutat despre progresele făcute pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România. Secretarul american a apreciat măsurile luate în ultima perioadă de Guvernul României. Cei 2 au convenit ca o misiune economică, organizată de Departamentul Comerţului din Statele Unite, să viziteze România în luna mai. Foarte important, Victor Ponta a avut astăzi o intrevedere şi cu Directorul CIA, domnul John Brennan.

Cu acest prilej au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului strategic dintre România si SUA. Cu ocazia intrevederii Directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relatie de colaborare cu SRI si SIE si rolul asumat de Romania in regiune. 

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu Secretarul Apararii al SUA, Chuck Hagel

Premierul Victor Ponta se află de miercuri în SUA.

Șeful Executivului de la București a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker.

De asemenea, Ponta a prezidat miercuri după-amiază, la Washington, masa rotundă organizată de American-Romanian Business Council, eveniment care a regrupat companii importante din cadrul AMRO, precum ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken, și a fost găzduit de Eric Stewart, președinte al AMRO.

Joi, premierul s-a întâlnit la Washington cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel. În cadrul întâlnirii de la Pentagon, "a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre România și SUA", fiind subliniată totodată "susținerea largă în România pentru consolidarea prezenței cu efective a SUA și NATO în țara noastră".

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 23:58
...name="generator" content="Powered by Visual Composer - drag and drop page builder for WordPress."/>
...
12 feb 23:58
...după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Citește mai departe… Mai mult ...
12 feb 23:54
...regiune, a declarat premierul Ponta, după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Citește mai departe… …read more ...
12 feb 23:48
...mai de încredere partener din regiune, a declarat premierul Ponta, după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net ...
12 feb 23:39
...cel mai de încredere partener din regiune, a declarat premierul Ponta, după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Citește mai departe… Source: romaniatv.net/ Related Posts via...
12 feb 23:37
...încredere partener din regiune, a declarat premierul Ponta, după discuÅ£ii cu şeful Pentagon şi directorul CIA. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H