Ponta: Traian Băsescu ne-a vorbit un sfert de oră în CSAT că e rău să facem un departament pentru Arafat

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, la Antena 3, că preşedintele ar fi vorbit circa un sfert de oră în şedinţa CSAT împotriva constituirii Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul de Interne, condus de Raed Arafat.

03 feb. 2014, 20:08
Ponta: Traian Băsescu ne-a vorbit un sfert de oră în CSAT că e rău să facem un departament pentru Arafat

„Preşedintele Băsescu un sfert de oră ne-a vorbit despre ce rău facem că facem Departamentul pentru doctorul Arafat. Are o chestie personală care i-a rămas. În CSAT, da, unde, de altfel, a întrebat despre contractele lui Ghiţă, dacă este adevărat. Domnul Opriş i-a zis că nu este adevărat, evident. Deci, un nivel al discuţiilor ciudat, ca să nu mă exprim astfel. Dar problema domnului Băsescu era de ce-l punem noi pe Arafat”, a afirmat Ponta.

Premierul a argumentat necesitatea ca instituţiile cu atribuţii în diverse operaţiuni de salvare să aibă un singur coordonator, iar reprezentanţii fiecărei instituţii să poată fi, „fizic”, în aceeaşi cameră. „Dacă vrem în viitor ca în situaţii de urgenţă să nu mai avem harababură, trebuie să le coordonăm printr-un departament integrat”, a mai spus Ponta.

În şedinţa de miercurea trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care s-a înfiinţat Departamentul pentru situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează Agerpres.

În fruntea Departamentului pentru situaţii de urgenţă a fost numit medicul Raed Arafat, care a devenit, astfel, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.