Ponta: Tratez cu indiferenţă şi umor ieşirile preşedintelui. Eu respect acordul de colaborare, el nu

Victor Ponta a declarat, la finele şedinţei de guvern de miercuri, că va ignora pe viitor atacurile preşedintelui Traian Băsescu la adresa Executivului, premierul susţinând că doreşte să se preocupe de obiectivele pe care guvernul său şi le-a propus.

24 iul. 2013, 12:40
Ponta: Tratez cu indiferenţă şi umor ieşirile preşedintelui. Eu respect acordul de colaborare, el nu

Prim-ministrul a apreciat declaraţiile critice din ultima vreme ale preşedintelui Băsescu la adresa Guvernului drept „acuzaţii şi provocări” pe care intenţionează să le ignore pe viitor.

„Cred că o colaborare interinstituţională între guvern şi preşedintele României trebuie să aibă la bază interesul public, nu interese demagogice. Este un episod pe care l-am mai trăit şi în octombrie, iar românii au sancţionat la alegerile din 9 decembrie această demagogie. Obligaţia mea ca prim-ministru este să tratez cu indiferenţă şi uneori cu umor ieşirile preşedintelui”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă pactul de coabitare semnat cu preşedintele mai este în vigoare în acest moment, Ponta a răspuns: „Acel acord de colaborare instituţională, în ceea ce mă priveşte, eu sunt foarte hotărât să îmi respect obligaţiile care îmi revin. Din punctul de vedere al preşedintelui, e foarte clar că nu, domnia sa nu l-a mai respectat şi, mă rog, nu ar fi nici prima şi nici ultima dată când nu îşi respectă un cuvânt dat„, a spus Ponta.

El a precizat din nou că intenţionează să respecte în continuare acordul, deoarece consider că România are nevoie de stabilitate politică pentru creştere economică.

Acesta a mai spus că nu intenţionează să renunţe la acţiunile de politică externă pe care le-a derulat în ultima vreme. „Sunt foarte satisfăcut de rezultatele vizitelor făcute în capitalele europene şi în Asia. Sunt în interesul României, iar crizele de supărare ale oricui nu au nicio valoare”, a conchis Victor Ponta.