Ponta: Udrea spune lucruri care pot fi fanteziste. Nu m-a influenţat în numirea doamnei Kovesi la DNA

Premierul Victor Ponta a afirmat că Elena Udrea nu l-a influenţat în numirea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general al DNA.

31 ian. 2015, 09:15
Ponta: Udrea spune lucruri care pot fi fanteziste. Nu m-a influenţat în numirea doamnei Kovesi la DNA

„Nu a încercat niciodată să mă influențeze cu nimic doamna Udrea. Eu mă văd cu toți oamenii politici, pentru că așa e normal într-o politică democratică să ai discuții cu toți oamenii politici și prieteni sau adversari. Dar, unu, că nu mă apuc să povestesc, că altfel nu ar mai avea loc aceste întâlniri, și doi, referitor la doamna Kovesi, nu, nu am discutat cu niciun om politic vreodată. Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea procurorului șef la DNA”, a spus Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Sinaia, întrebat dacă s-a întâlnit cu Elena Udrea și a discutat între altele despre numirea procurorului șef al DNA.

Victor Ponta a remarcat, în context, că Elena Udrea, „ca și mulți alți oameni politici, au avut timp de ani de zile numai cuvinte de laudă la adresa SRI și DNA”. „De joi, de când a fost chemată să răspundă pentru faptele sale, a avut revelația de cât de răi sunt cei de la DNA și SRI. Motiv pentru care probabil că toată lumea întreabă da de ce nu ai zis miercuri toate lucrurile astea, de ce le-ai zis joi, după ce s-a constatat că ai un dosar penal? E dreptul domniei sale de a se apăra in fata unei situații dificile, ca să spun așa. Nu e deloc ușor să fii chemat să dai răspunsuri la fapte penale”, a afirmat Ponta.

El a pus sub semnul întrebării cea mai mare parte a declarațiilor publice ale Elenei Udrea. „99% din ce spune Elena Udrea nu știu dacă e adevărat sau nu, că în general sunt lucruri extrem de spectaculoase care pot fi și fanteziste. Ceea ce pot să vă asigur este că nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni nu m-au influențat în niciun fel, nici în sens pozitiv, nici negativ, și nu au venit să-mi spună de doamna Kovesi că e bună sau rea. Decizia pe care am luat-o, referitoare la propunerea doamnei Kovesi, s-a bazat pe faptul că instituțiile internaționale cu care România colaborează, în primul rând Comisia Europeană dar și SUA — partenerii noștri internaționali — mi-au transmis în discuții mai mult sau mai puțin oficiale faptul că e important pentru România să aibă în fruntea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu. Nu trebuia să-mi placă mie sau altcuiva, ci să aibă credibilitatea necesară. Am făcut acea propunere, a fost votată de CSM în unanimitate, dacă nu mă înșel, și, după aceea, semnată de către președinte”, a precizat Victor Ponta.

Liderul PSD a amintit că oamenii politici vorbesc chiar și informal și a precizat că nu dorește să dea detalii presei din astfel de discuții. „Vreți să vă spun ce vorbesc cu domnul Blaga, cu doamna Gorghiu, cu cine doriți? Cred că ar fi o greșeală. Discuțiile dintre oamenii politici, atât timp cât nu privesc fapte ilegale, nu cred că trebuie povestite. Indirect vă spun că m-am văzut cu toți oamenii politici. Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul șef. (…) Cred că doamna Udrea trebuie să-și rezolve problema cu DNA-ul și cu SRI-ul”, a declarat Victor Ponta.

Udrea a depus la DNA un DENUNŢ contra şefului SRI: „Cine are cătuşele este şi cel care conduce România”

Anterior, Elena Udrea a declarat, în cadrul unui interviu pentru Hotnews, că a făcut lobby la premierul Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general al DNA, acesta fiind „cuiul lui Pepelea” în relaţia dintre premier şi Traian Băsescu.