Ponta: Voi face eu primul pas pentru refacerea USL, dar nu voi mai putea fi prieten cu Antonescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la România TV, că există şanse ca USL să se refacă după 25 mai, în condiţiile în care PNL nu va atinge pragul pe care şi l-a fixat de 20%. Dacă Ponta nu condiţionează refacerea USL şi stabilirea unui candidat comun la prezidenţiale de îndepărtarea lui Crin Antonescu din fruntea PNL, el susţine că nu va mai putea fi prieten cu liderul liberalilor.

28 apr. 2014, 19:39
Ponta: Voi face eu primul pas pentru refacerea USL, dar nu voi mai putea fi prieten cu Antonescu

Când a fost invitat să comenteze apelativul de „puşlamale roşii” pentru social-democraţi şi cele de „mincinos, laş şi trădăror” pe care Antonescu le-a folosit recent referindu-se la Ponta, prmul-ministru a răspuns: „Le cunosc de la Traian Băsescu aceste epitete. Nu pot să spun că nu m-au afectat, strict uman. Trei ani de zile am fost nedespărţiţi şi am vorbit de bine de el. De bine de el voi vorbi şi în continuare. Am fost prieteni de familie”.

Pe de altă parte, Ponta crede că este posibilă refacere USL fiind sigur că liberalii nu vor obţine cele 20% la care ţintesc la alegerile prezidenţiale. Refacerea USL este şi motivul pentru care a refuzat ca PSD să desemneze un candidat la alegerile prezidenţiale până după alegerile europarlamentare. „Din punctul meu de vedere, refacerea USL după 25 mai este un proiect în care eu cred. Realmente, leg candidatura unui membru PSD de refacerea USL. Sigur, ăsta este unul dintre motivele esenţiale pentru care nu vrem să anunţăm candidatul PSD-PC-UNPR până când nu sunt convins că ori se reface USL, ori sigur nu se va reface”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă este posibil ca Antonescu să mai fie candidatul USL, Ponta a spus: „Dacă aşa decide USL, de ce nu?”. Mai mult, Ponta este dispus să înceapă el discuţiile el cu liberalii. „Primul pas o să-l fac eu”, a spus pesedistul. Totuşi, preşedintele PSD a negat că mai este posibilă restabilirea prieteniei cu Crin Antonescu.