Ponta: Voi susţine demersul PNL de convocare a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei fizice

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că susţine demersul co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu privind convocarea în regim de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice, transmite Agerpres.

19 ian. 2015, 13:02
Ponta: Voi susţine demersul PNL de convocare a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei fizice

„Mă bucur că PNL vine cu o poziţie raţională (după aberaţiile populiste gen Predoiu). Voi susţine demersul!”, a postat Ponta pe Twitter, cu trimitere la solicitarea făcută în cursul zilei de luni de către Alina Gorghiu.

PNL a cerut luni, prin vocea lui Gorghiu, convocarea de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice, pe fondul crizei provocate de creşterea accentuată a francului elveţian.

Ea a afirmat că această lege este singura reglementare care poate pune clientul aflat în incapacitatea de a-şi achita ratele în poziţia de a nu fi executat silit şi de a putea să îşi ducă la capăt contractul încheiat cu banca.

Gorghiu a mai susţinut că în privinţa creditelor în franci elveţieni există două curente: unul conform căruia debitorii să se descurce cum pot cu băncile şi altul ca statul să acopere pierderile debitorilor. Potrivit ei, datoria oamenilor politici este ‘să nu privească nicio situaţie socială cu cinism şi nici să folosească statul ca pe o puşculiţă cu resurse nelimitate, mai ales când nu acestea sunt soluţiile constructive’.