Ponta: Vom suplimenta bugetul MAE pentru alegerile prezidenţiale din diaspora

Premierul Victor Ponta a declarat că bugetul Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost suplimentat cu 1,5 milioane de lei pentru finanţarea turului doi al alegerilor prezidenţiale din străinătate.

11 nov. 2014, 10:35
Ponta: Vom suplimenta bugetul MAE pentru alegerile prezidenţiale din diaspora

„Mulţumesc MAE şi celor care au asigurat pe teritoriul ţării 18.500 de secţii de vot, 9,5 milioane de români. Probleme au fost în diaspora, la Paris, la Munchen. Îi urez bun venit domnului Meleşcanu, care sper să rezolv problemele, astfel încât să poată vota toţi românii din străinătate. Politic, protestul românilor din străinătate a fost confiscat. Am decis să suplimentăm bugetul MAE cu 1,5 milioane de lei pentru turul doi. De asemenea, vineri şi luni va fi liber pentru studenţi, adoptăm această decizie”, a spus Ponta.
 
În plus, Ponta a anunţat din nou că pensiile vor creşte cu 5% începând cu anul viitor, indiferent de evoluţia economiei.

„Vreau să anunţ public creşterea cu 5% a pensiilor. Nu se va lua în calcul creşterea PIB-ului, ci se va lua în calcul rata de creştere a salariilor cu inflaţia. Domnul Iohannis spune că nu cresc pensiile, dar nu e adevărat, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie”, a mai afirmat premierul.