PONTA vs GORGHIU: Acuze dure în Parlament pe marginea contractelor cu statul. VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat marți că nu a semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat, în schimb firma la care a lucrat Alina Gorghiu, liderul liberal, a avut mai multe contracte cu AVAS. În replică, Gorghiu a spus că, dacă Ponta găsește o urmă de suspiciune că ea a încălcat legea, ar trebui să demonstreze.  

29 sept. 2015, 09:09
PONTA vs GORGHIU: Acuze dure în Parlament pe marginea contractelor cu statul. VIDEO

Victor Ponta şi Alina Gorghiu s-au acuzat reciproc în Plenul Parlamentului. „Se vorbește acolo (n.r.—în moțiunea de cenzură) despre contracte. Nu am semnat niciodată niciun fel de contract cu vreo societate cu capital de stat. Știu că a semnat domnul Șova cu societăți din portofoliul AVAS, condusă atunci de către domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastră vreți acum să-mi dau eu demisia pentru că domnul Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte? Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfătuit greșit de către o consilieră a domniei sale, care era și avocat și care știa foarte bine ce înseamnă contracte cu statul, dacă cumva le-a uitat doamna consilier avocat Gorghiu. Am în față așa: contract Gorghiu — Pop și Asociații — AVAS, 25.000 de euro plus TVA, Gorghiu — Pop și Asociații — AVAS, 10.000 de euro plus TVA, Gorghiu—Pop și Asociații — AVAS, 6.000 de euro plus TVA. Sunteți cam scumpă, doamna Gorghiu! Gorghiu — Pop și Asociații — AVAS, 15.000 de euro plus TVA, Gorghiu — Pop și Asociații, 10.000. de euro plus TVA”, a spus Ponta, în plenul Parlamentului.

El a precizat că au mai existat și „alte doamne care au crezut că dacă au protecție nu o să pățească niciodată nimic”.

„Când vă uitați la paiul din ochiul cuiva să nu vă încurce bârnele și vreau să spun un lucru. Mai credeau și alte doamne că, dacă au protecție, nu o să pățească niciodată nimic și vreau să vă aduc aminte, doamna Gorghiu, de colegul dumneavoastră Teo, (…) Teo Nicolescu, care de aici de la tribună, venea și spunea ‘să-i pedepsim pe corupți’. Cred că e un pic afară acum înainte de a intra din nou acolo (n.r. — pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul ANRP)”, a spus Ponta.

În privința acuzelor aduse la adresa sa de către premier, Gorghiu a subliniat că, dacă Ponta găsește o urmă de suspiciune că ea a încălcat legea, ar trebui să demonstreze.

„Dacă găsiți cel mai mic argument pentru care să se spună despre mine că există o urmă de suspiciune, că am încălcat legea, vă rog să demonstrați acest lucru. De acuze m-am săturat, dvs. sunteți în instanță, dar vorbiți de toți alții din plenul Parlamentului că sunt corupți. Uitați-vă în oglindă, domnule Ponta!”, a arătat Gorghiu.