Ponturi pentru femei. Cum să rămâi mai repede gravidă

Ai luat marea decizie: vrei să rămâi gravidă şi să te bucuri de maternitate. Din acea clipă, timpul nu îţi este un aliat pentru că trebuie să aştepţi "verdictul" luna de luna că să afli dacă ai rămas gravidă sau nu sau trebuie să continui cu perseverenţă încercările până la victoria finală. Uneori, drumul poate dura chiar şi ani de zile, timp în care speranţele se mai diminuează, apar tristeţile, neputinţele.

22 iun. 2013, 19:49
Ponturi pentru femei. Cum să rămâi mai repede gravidă

1. Că să rămâi gravidă mai repede, fă sex de trei ori pe săptămână

A face sex cu regularitate este metodă cea mai eficace să rămâi rapid gravidă. Deseori, cuplurile încearcă să planifice totul cu regularitate legat de ovulatie, în schimb nu au contact sexual la ovulatie. E adevărat că nu sexul din timpul ovulatiei duce la graviditate. Însă, femeile nu mereu au ovulatie când cred ele că au, de aceea a face sex de trei ori pe săptămână va ajuta femeia să aibă fie în contact cât mai mult cu sperma partenerului, pentru a nu rata ocazia de a rămâne gravidă chiar şi în cazul ovulaţiei spontane.

2. Fă sex în poziţii care păstrează sperma în interiorul vaginei cât mai mult timp

Poziţia misionarului este o poziţie sexuală bună când încerci să rămâi gravidă. Evită poziţiile cu femeia deasupra. Gravitaţia va impedica sperma să ajungă adânc în cazul acestor poziţii menţionate. Pune o pernă sub şolduri că să ajuţi zona pelviană să fie mai ridicată şi să păstreze sperma mai mult timp. Nu te ridica pe verticală imediat după sex. Relaxează-te şi permite spermei să rămână în vagin cât de mult timp poţi.

3. Că să rămâi gravidă mai repede, foloseşte un test de ovulaţie

Dacă foloseşti teste de ovulatie ca să vezi când urmează ovulaţia ta, şansele de a rămân gravidă cresc simţitor. Alte metode de depistare a ovulaţiei pot fi foarte confuze pentru multe femei. Testele de ovulatie detectează creşterea nivelului hormonului LH dinaintea ovulatiei. Sunt uşor de folosit şi au un grad foarte mare de precizie în ceea ce priveşte rezultatul. În interiorul cutiei testului respectiv, găseşti instrucţiuni clare de folosire şi de interpretare. Un test costă în jur de 10 lei şi este de aşteptat să foloseşti câteva teste în fiecare luna, întrucât testul poate prevedea dacă ovulaţia va apărea în următoarele 24-36 ore de la dată testului.

4. Că să rămâi gravidă mai repede, fă sex înainte de ovulaţie

De multe ori, cuplurile sunt confuze cu privire la cel mai potrivit moment de a face sex în raport cu momentul ovulatiei partenerei. Există doar o mică fereastră disponibilă şi deschisă lunar că să poţi concepe un copil. Ovulul femeii, proaspăt eliberat din ovar, trăieşte maximum 24 ore, în timp ce sperma poate trăi şi 5-7 zile o dată eliberată şi prezentă în corpul femeii. De aceea, sexul intens în perioada dinaintea ovulaţiei creşte şansele conceperii copilului.

Citeşte continuarea pe http://sfatulparintilor.ro/sarcina/preconceptie/top-10-ponturi-sa-ramai-gravida-mai-repede