Ponturi pentru viitoarele mămici: 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre corpul tău

Te gândeşti să devii mămică? Atunci probabil că mintea îţi zumzăie de preocupări legate de vitamine prenatale şi teste de ovulaţie. Există însă multe alte lucruri pe care e bine să le ştii despre fertilitate înainte de a încerca să rămâi însărcinată şi care te pot ajuta să-ţi creşti şansele de a avea un copil.

01 aug. 2016, 20:10
Ponturi pentru viitoarele mămici: 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre corpul tău

1. Cea mai fertila perioada e chiar inainte de ovulatie
Iti vine sa crezi sau nu, poti ramane insarcinata nu doar in ziua in care ovulezi, ci si in cele 5 zile de dinainte sau de dupa ovulatie. Iata si explicatia: din momentul in care ovulul este eliberat din ovar, poate fi fecundat intr-un interval cuprins intre 12 si 24 de ore. Spre deosebire de ovul, spermatozoizii au un „termen de valabilitate” mai mare, ceea ce inseamna ca pot supravietui in cavitatea vaginala chiar si cateva zile de la actul sexual. Cu alte cuvinte, iti poti creste sansele de a ramane insarcinata daca faci sex inainte de ovulatie, pentru ca spermatozoizii vor fi deja acolo atunci cand este eliberat ovulul.
2. Simtul olfactiv ti se ascute la ovulatie
Pe langa schimbarile in temperatura bazala, exista si alte semne prin care corpul te „atentioneaza” ca esti in perioada fertila. Unul dintre acestea e faptul ca, in ziua ovulatiei, ti se acutizeaza simtul mirosului, asa incat totul in jurul tau pare mai puternic si mai intens. Daca ti s-a intamplat asta azi, nu mai pierde timpul pe internet, ci treci rapid la treaba: e timpul sa devii mamica!
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.