Poroşenko observă că sunt 9.000 de soldaţi ruşi în Ucraina, iar NATO, că a crescut numărul de tancuri ruseşti

Departe de a se stinge, conflictul din Ucraina pare să ia amploare pe zi ce trece. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a afirmat zilele trecute că a crescut numărul trupelor ruseşti în Ucraina. La rând său, NATO a observat că, în estul Ucrainei, pătrund tot mai multe tancuri din Rusia.

21 ian. 2015, 18:35
Poroşenko observă că sunt 9.000 de soldaţi ruşi în Ucraina, iar NATO, că a crescut numărul de tancuri ruseşti

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că Alianța Nord-Atlantică a observat o creștere a numărului de tancuri, piese de artilerie și alte echipamente militare utilizate de trupele rusești în estul Ucrainei și și-a reînnoit apelul către Moscova de a-și retrage forțele de pe teritoriul ucrainean, subliniind totodată că NATO este gata să apere membrii alianței, informează Reuters.

Miercuri, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că un număr de peste 9.000 de soldați ruși sunt desfășurați în estul Ucrainei, unde are loc un conflict armat între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii proruși.

Citeşte şi Jens Stoltenberg: Armata rusă deplasează noi trupe către graniţa cu Ucraina

Stoltenberg a declarat într-o conferință de presă că NATO a monitorizat trupele rusești din Ucraina timp de mai multe luni și a observat în ultima perioadă o creștere a numărului de echipamente militare, dar s-a ferit să dea o cifră referitoare la numărul militarilor ruși aflați în estul Ucrainei.

Moscova a negat în repetate rânduri, inclusiv acum, acuzațiile formulate de Kiev potrivit cărora pe teritoriul ucrainean s-ar afla trupe rusești.


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei