Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră

Un Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă a fost depistat de poliţiştii de frontieră din nordul ţării. Oamenii legii au confiscat 24.430 pachete cu țigări, în valoare de 286.100 lei.

11 iun. 2021, 15:01

Porsche Cayenne cu număr fals de înmatriculare și plin pachete de țigări de contrabandă, depistat la frontiera de nord. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească dispozitivul anti-pneu pentru a opri maşina.

Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava împreună cu cei de la Sectorul PF Brodina au declanșat, joi, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competență.

„În jurul orei 05.10, colegii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Laura, județul Suceava, un autoturism marca Porsche Cayenne, despre care se dețineau date că transportă țigări din contrabandă”, a transmis Poliţia de Frontieră, potrivit unui comunicat de presă.

Şoferul maşinii cu numere false şi a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. De asemenea, un alt echipaj aflat pe traseul de deplasare al autoturismului urmărit a folosit dispozitivul anti-pneu pentru oprirea maşinii.

Deşi a intrat în plin în dispozitivul aplicat de poliţiştii de frontieră, şoferul a reuşit să vireze în curtea unui imobil, a abandonat mașina și a fugit. Oamenii legii au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar în interiorul autovehiculului au fost observate mai multe colete cu țigări.

Citeşte şi Poliţia de frontieră a descoperit o maşină abandonată cu ţigări de contrabandă în valoare de 35.000 de euro

Mașina împreună cu coletele cu țigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 15.440 pachete țigări, în valoare de aproximativ 181.000 lei.

„Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul marca Porche Cayenne, în valoare de 62.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Acţiuni similare s-au derulat şi în data de 9.06.2021, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Valea Vișeului și Izvoarele Sucevei au descoperit, în apropierea frontierei cu Ucraina, mai multe colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediile sectoarelor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 de pachete cu țigări (5.990 pachete țigări la Valea Vișeului și 3.000 pachete țigări la Izvoarele Sucevei) în valoare totală de 105.100 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Citeşte şi Şoferul care a fugit de poliţişti abandonând în drum un TIR cu ţigări de contrabandă, audiat. Se verifică şi posibila legătură cu asasinarea lui Ioan Crişan


loading...
Partenerii noștri