Portretul oficial al lui Macron este mai mare cu 5 cm decât standardul. Primarii vor da 2,7 milioane de euro pe noul format

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a modificat dimensiunile portretului său oficial care se află la Elysee, dar şi la toate primăriile. Schimbarea îi costă pe edili nu mai puţin de 2,7 milioane de euro.

19 iul. 2017, 19:57
Portretul oficial al lui Macron este mai mare cu 5 cm decât standardul. Primarii vor da 2,7 milioane de euro pe noul format

Fotografia oficială a lui Macron a fost adus la dimensiunile 50 X 70 de centimetri, faţă de 50 X 65 de centimetri cât aveau cele ale predecesorilor săi. Astfel, poza nu poate fi pusă în ramele existente deja în cele aproximativ 36.000 de primării din Franţa.

Potrivit unui calcul al primarului comunei Forges (nordul Franţei), Romain Senoble, fotografia cu tot cu ramă este vândută cu 77 de euro. Înmulţind această sumă cu cele 36.000 de primării, suma totală este de 2.772.000 de euro.

Citeşte şi Macron evacuază ziariştii din biroul lor de la Elysee. Care a fost motivul

Pe site-ul Sedi, furnizor al primăriilor, portretul oficial al lui Emmanuel Macron se vinde cu 18 euro simplă şi cu 77 de euro cu tot cu ramă, potrivit news.ro.

Primarul Senoble consideră că factura este nejustificată, cu atât mai mult cu cât preşedintele a criticat comunele şi le-a cerut să facă economii. Contactată de Le Figaro, Preşedinţia nu a făcut deocamdată niciun comentariu asupra acestui aspect.