Portugalia închide școlile timp de 15 zile, după o nouă explozie a cazurilor COVID

Portugalia a decis închiderea școlilor timp de 15 zile într-un efort de a controla explozia cazurilor COVID. Anunțul a fost făcut de premierul Antonio Costa, care se arată îngrijorat de evoluția tulpinii britanice a virusului.

21 ian. 2021, 20:36
Portugalia închide școlile timp de 15 zile, după o nouă explozie a cazurilor COVID

Portugalia închide școlile timp de 15 zile. Anunțul vine la o săptămână de la impunerea unui nou lockdown, acesta nu includea închiderea școlilor sau a universităților. Premierul Antonio Costa susține că decizia a devenit necesară din cauza ”acestei noi tulpini și a vizitei sale de transmitere”.

Citește și: Turism pe bază de vaccin. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare, Israelul introduce deja „paşapoartele verzi”

„Principiul precauției ne impune să întrerupem toate activitățile educaționale pentru următoarele 15 zile”, începând de vineri, a declarat șeful guvernului socialist la încheierea unui consiliu de miniștri, relatează AFP.

Portugalia închide școlile timp de 15 zile, după ce a înregistrat noi zile cu recorduri de decese. Miercuri, 20 ianuarie, au fost raportate 14.647 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Portugalia are aproximativ 10 milioane de locuitori.

Explozia de noi cazuri COVID se explică prin răspândirea tulpinii britanice, care este mult mai contagioasă decât virusul COVID. În prezent, în Portugalia, tulpina britanică este prezentă în 20% din infecțiie, însă ar putea ajunge la 60% începând de săptămâna viitoare.

”Există o răspândire puternică a acestei tulpini”, a afirmat premierul. Ministrul Sănătății, Marta Temido a declarat că singura soluție este reducerea nivelurilor de infecție.

Premierul a precizat că Guvernul urmează să decidă miercuri restricții similare cu cele impuse în timpul lockdown. Declaraţia primului ministru a fost făcută după ce oficialii din domeniul sănătății au raportat un număr record de 122 de decese în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total al Portugaliei la 7.965.

Guvernul se va consulta cu experții în sănătate publică înainte de a discuta despre modul cel mai bun de consolidare a restricțiilor deja existente de la începutul lunii noiembrie.

Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a declarat sâmbătă că „nu există altă alternativă decât blocarea generală”.

 


loading...