Portugalia şi Polonia s-au calificat la CM 2022 din Qatar. Când se trag la sorţi grupele de la Mondial

Portugalia şi Polonia au obţinut calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după meciurile jucate, marţi, în finalele play-off-ului preliminariilor din Europa.

29 mart. 2022, 23:58
Portugalia şi Polonia s-au calificat la CM 2022 din Qatar. Când se trag la sorţi grupele de la Mondial
Portugalia şi Polonia s-au calificat la CM 2022 din Qatar

Portugalia şi Polonia s-au calificat la CM 2022 din Qatar. Grupele pentru Campionatul Mondial vor fi trase la sorți pe 1 aprilie, la ora României 19:00.

Portugalia şi Polonia s-au calificat la CM 2022 din Qatar

Pe traseul C, Portugalia a învins, acasă, cu 2-0, pe Macedonia de Nord, prin reuşitele lui Bruno Fernandes din minutele 32 şi 65. Cristiano Ronaldo a oferit pasa decisivă la primul gol. Pe traseul B, Polonia a întrecut, tot pe teren propriu şi tot cu 2-0, echipa Suediei. Au marcat Lewandowski ’49 (p) şi Zielinski ’43.

Israel – România 2-2. „Tricolorii” au clacat pe final! Probleme mari pentru Edi Iordănescu

Ultima echipă europeană calificată la turneul final va fi cunoscută la vară. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia – Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, în finala care va stabil una dintre echipele calificate la turneul final.

Campionatul Mondial de fotbal din 2022 va fi cea de-a 22-a ediție și va fi găzduită de Qatar. Va fi primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și de asemenea primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană. Acest turneu va fi ultimul în care vor participa 32 de echipe naționale, inclusiv țara gazdă, deoarece următorul va cuprinde 48 de echipe. Acest turneu va fi de asemenea primul care nu va avea loc în iunie sau iulie, fiind programat de la 21 noiembrie până la 18 decembrie!