Posesorii de câini din Iran, pedepsiţi cu 74 de lovituri de bici

Un grup de parlamentari iranieni a propus incriminarea deţinerii de câini sau plimbarea acestora în public, cei care se fac vinovaţi urmând să primească 74 de lovituri de bici sau o amendă, relatează The Guardian.

07 nov. 2014, 12:48
Posesorii de câini din Iran, pedepsiţi cu 74 de lovituri de bici

Ziarul reformist Shargh a relatat că 32 de membri ai parlamentului, în mare parte afiliaţi conservatorilor, au înaintat propunerea spre vot organului legislativ, potrivit Agerpres. Dacă proiectul de lege va trece de Majlis (Parlamentul iranian), „plimbarea câinilor, comercializarea lor, sau ţinerea lor acasă va fi pedepsită cu 74 de lovituri de bici sau o amendă de la 1 milion la 10 milioane de tomani (între 200 şi 2.000 de lire sterline)„, a indicat Shargh.

Plimbatul şi jucatul cu animale cum ar fi câinii şi maimuţele în aer liber şi în locuri publice sunt nocive pentru sănătatea şi pacea altor persoane, în special a copiilor şi femeilor, şi sunt împotriva culturii noastre islamice„, se indică în proiectul de lege.

Forţele de poliţie iraniene, vânătorii autorizaţi, fermierii şi ciobanii ar urma să fie scutiţi de pedeapsă.

Conform obiceiului islamic, câinii sunt animale murdare. Iranienii nu deţin în general câini acasă, însă o minoritate, în special în cartierele bogate din nordul Teheranului, se bucură de prezenţa acestor animale de companie.

Poliţia pentru moravuri a încercat să descurajeze proprietarii de câini, avertizându-i sau confiscându-le animalele. De asemenea, mai mulţi înalţi oficiali i-au avertizat pe posesorii de câini, iar ayatollahul Makarem Shirazi a emis o fatwa împotriva celor care deţin aceste animale de companie.

CITEŞTE ŞI: Iran: Închisoare şi lovituri de bici pentru şase tineri care au dansat pe hitul „Happy” VIDEO