Posibilă intoxicaţie cu gaze la o şcoală din Ploieşti: zece copii prezentau greaţă şi dureri de cap

Publicat: Vineri, 06 Octombrie 2017 15:20 // Actualizat: Vineri, 06 Octombrie 2017 16:37 // Sursa: romaniatv.net

Zece elevi ai unei școli din municipiul Ploiești care prezintau greață, amețeli și dureri de cap au primit, vineri după-amiază, asistență medicală, în cauză existând o suspiciune de intoxicație cu gaze.

UPDATE: Niciunul dintre elevii de la Şcoala Rareş Vodă din Ploieşti unde vineri după-amiază au intervenit mai multe ambulanţe, după ce 11 copii au acuzat dureri de cap, ameţeli şi stări de greaţă, nu a fost transportat la spital, echipajele medicale retrăgându-se de la faţa locului. Specialiştii firmei de distribuţie a gazelor susţin că în zona şcolii nu s-au produs scăpări de gaze.

Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi ale SMURD Prahova s-au retras, după ce au evaluat 11 elevi - şase băieţi şi cinci fete cu vârste de 11 şi 12 ani - care au acuzat stări de rău în timp ce se aflau la cursuri, la Şcoala Rareş Vodă. Toţi cei 11 copii au fost evaluai medical, iar niciunul dintre ei nu a avut nevoie de spitalizare sau de investigaţi suplimentare, au declarat reprezentanţii SAJ Prahova. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la faţa locului au fost chemate echipe de intervenţie ale operatorului care asigură furnizarea de gaze naturale în municipiul Ploieşti, iar în urma măsurătorilor acestea au constatat că în zonă nu se produc scăpări de gaze. 

 

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, George Duță, cadrele medicale s-au deplasat la Școala "Rareș Vodă" din Ploiești, unde zece copii din clasele a cincea și a șasea acuzau dureri de cap, greață și amețeli.

Aceștia au fost evaluați, urmând a se stabili dacă vor fi duși la spital.

Şapte copii au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că în cauză este vorba despre posibile scăpări de gaze de la centrala termică.

La fața locului se află și un echipaj de pompieri și o ambulanță SMURD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H