Posibili candidaţi pentru funcţia de primar în Sibiu, în anul 2016

2016 este anul alegerilor locali şi parlamentare. Principalele partide nu şi-au anunţat încă listele de candidaţi, nici măcar în privinţa alegerilor din Capitală. În schimb, au început să se vehiculeze posibilele nume care ar putea candida pentru funcţia de primar. Alegerile locale urmează să fie organizate în această primăvară, cel târziu la finalul lunii mai, iar alegerile parlamentare cel târziu la finalul lunii noiembrie.
Iulian Tudor
11 ian. 2016, 09:29
Posibili candidaţi pentru funcţia de primar în Sibiu, în anul 2016

Președintele PSD Sibiu, Gheorghe Suditu, a anunțat că la sfârșitul săptămânii se va încheia un sondaj de opinie, care va indica viitorul candidat al partidului la funcția de primar al Sibiului. Totuși, surse apropiate PSD spun că deja se știe numele social-democratului care stă cel mai bine în sondajul intern: Bogdan Trif, directorul Agenției de Protecția Mediului, potrivit turnulsfatului.ro.

Social-democrațiii au însă și o variantă de rezervă, susțin susrse din cadrul PSD. Președintele Senatului Universității Lucian Blaga, Constantin Oprean, ar putea fi o soluție pentru social-democrați în ”atacarea” Primăriei Sibiu. Varianta este însă infirmată de președintele organizației municipale a PSD, Gheorghe Suditu şi de Constantin Oprean.

Brunchea Mariana-Gabriela (PDL) a obținut în urmă cu patru ani 3.385 voturi la alegerile locale, adică 4,95% din totalul votanților și este varianta cea la mai îndemână pentru liberali, după retragerea din competiția internă a actualului viceprimar Virgil Popa. Până a se ajunge la varianta Brunchea mai sunt însă câțiva pași de urmat în cadrul partidului.

Cel mai sigur candidat din acest an este reprezentatntul FDGR, Astrid Fodor. Actualul primar interimar al Sibiului și-a anunțat clar intenția de a candida pentru un madat și de la începutul anului a lăsat să se înțeleagă și principalele puncta pe care le va ataca în Campania electorală.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, recunoaște că legea în vigoare privind alegerea primarilor într-un singur tur avantajează edilii aflați în funcție. ”Dacă aș spune că ar fi ideal să se schimbe legea, ar însemna să mint, normal că alegerile într-un singur tur îl avantajează pe cel care se află în funcție. Normal că este mai avantajos așa pentru mine”, a declarat Fodor. Recunoaște însă că vechea lege, care viza alegerea primarilor în două tururi de scrutin, era mai apropiată de votul democratic. ”Acum, din punct de vedere al actului electoral, într-adevăr, opinia electoratului e mai bine exprimată în două tururi”, a mai spus primarul Sibiului.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'