Poşta Română face concedieri. Vor fi desființate minim 21% din posturi

Poşta Română se pregăteşte să desfiinţeze cel puţin 21 la sută din posturile de conducere și administrative, potrivit unei adrese interne semnate de directorul general al Poștei, Horia Grigorescu.

19 feb. 2021, 14:34
Poşta Română face concedieri. Vor fi desființate minim 21% din posturi
Poşta Română face concedieri. Vor fi desființate minim 21% din posturi

Poşta Română face concedieri. Șeful companiei, Horia Grigorescu, a transmis o informare către toți directorii și le-a cerut, pe fondul necesității optimizării organizatorice, eficientizării activității, dar și al reducerii prestațiilor din ultimii ani, să propună lista posturilor care vor fi desființate.

Poşta Română face concedieri. 21% dintre posturi vor fi desfiinţate

Citeşte şi Florin Cîţu îşi ameninţă miniştrii cu remanierea: „Nu voi aştepta finalul anului ca să văd că n-au făcut nicio reformă. La jumătatea anului voi face o evaluare a execuţiei bugetare”

„Până la data de 26 februarie 2021 urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția Resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți pentru desființare.

În vederea optimizării organizatorice și redresării/eficientizării aspectelor economice precizate mai sus, numărul de posturi ocupate, din cele două categorii indicate, pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, aferent structurii pe care o conduceți/coordonați”, se arată în mesajul directorului general, potrivit Profit.ro.

Horia Grigorescu explică faptul că disponibilizările de persoanal reprezintă efectul tendinței de scădere a activității în ultimii ani la majoritatea serviciilor furnizate către clienți, pe fondul înlocuirii prestațiilor tradiționale cu servicii electronice, dar și al concurenței puternice pe segmentele de curierat express și coletărie, servicii financiare și cash collection, precum și al influenței pandemiei de Covid-19 și efectele acesteia asupra modificării comportamentului de cumpărare.

Citeşte şi Un ministru anunţă concedieri în rândul bugetarilor. Unde sunt primele tăieri de personal

Dan Barna anunță concedieri în rândul bugetarilor. Ce se va întâmpla cu bugetul din acest an

Dan Barna anunță concedieri în rândul bugetarilor. Vicepremierul a explicat că Executivul a cerut companiilor de stat „planuri de reformă explicită” şi că acestea pot avea drept consecinţă şi reorganizarea unor activităţi.

„Reforma administrativă este în programul de guvernare şi este unul dintre obiectivele de policy şi ale acestui an şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permite o creştere de salarii”, a declarat Dan Barna, recent, la Digi 24.

În momentul în care a fost întrebat dacă vor pleca bugetari din sistem, Dan Barna a precizat că este posibil ca acest lucru să se întâmple. De asemenea, vicepremierul a precizat că planurile de reformă care au fost cerute la unele companii de stat pot presupune şi reorganizarea activităţii, drept consecinţă a optimizării activităţii acestora.