Postul Kanal D a primit o amendă URIAŞĂ de la CNA pentru modul de prezentare a tragediei de la Colectiv

Publicat: Joi, 14 Ianuarie 2016 13:04 // Actualizat: Joi, 14 Ianuarie 2016 13:04 // Sursa: romaniatv.net

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis în ședința de joi să amendeze postul Kanal D cu 150.000 de lei pentru modul în care a prezentat tragedia de la clubul Colectiv.

Membrii CNA au stabilit că postul tv a încălcat prevederi din legislație potrivit cărora furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor, iar informația să fie verificată și prezentată în mod imparțial și cu bună-credință, potrivit Agerpres.

În reclamațiile primite de CNA se susține că în emisiunile WOWBiz din 6, 9 și 10 noiembrie s-au făcut afirmații potrivit cărora în tragedia de la Colectiv au murit mai multe persoane în noaptea de 30 octombrie decât au declarat autoritățile competente, fără a se prezenta surse oficiale, afectând emoțional telespectatorii.

De asemenea, în reclamații se susține că s-au adus prejudicii de imagine secretarului de stat în MAI Raed Arafat și că s-ar fi prezentat imagini care ar fi redat "bucăți de scalp" în fața clubului Colectiv.

Reprezentantul postului Kanal D, Cătălin Băleanu, a afirmat că nu i se pare "nimic în neregulă". "Numărul de morți este prezentat de un cadru medical care lucrează la un spital unde au fost duse victimele și a fost martor ocular. Realizatorii au acordat 15 minute punct de vedere domnului Raed Arafat. Au fost prezentate toate punctele de vedere. (...) S-a încercat să se ia legătura cu IML, care nu a dorit să comenteze", a afirmat Băleanu. El a adăugat că postul a verificat calitatea de cadru medical a celei care a prezentat cifrele.

Lorand Turos, membru al CNA, a susținut că postul Kanal D a adus în emisiunile respective "acuzații de ordin penal". "Nu cred că au fost verificate informațiile și difuzate cu bună-credință. Ați adus acuzații de ordin penal. Dacă acea persoană aduce asemenea acuzații, aveți obligația să îi cereți dovezi. Ce s-a întâmplat nu mi se pare normal", a arătat Turos.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H