Postul Paştelui 2022. Alimentul-minune care trebuie consumat în această perioadă: Are efect antiinflamator, antioxidant!

Postul Paştelui este unul dintre cele mai mari şi mai drastice din an. Românii trebuie să aibă mare grijă la ceea ce mănâncă în acestă perioada având în vedere că este vorba despre nu mai puţin de 40 de zile.

18 mart. 2022, 20:07
Postul Paştelui 2022. Alimentul-minune care trebuie consumat în această perioadă: Are efect antiinflamator, antioxidant!

Postul Paştelui 2022. Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a vorbit despre o minune nutrițională. Vorbim de un aliment care poate fi folosit mereu, nu doar în Postul Paștelui.

Postul Paştelui 2022. Alimentul-minune care trebuie consumat în această perioadă: Are efect antiinflamator, antioxidant!

„Trebuie să avem mare grijă la diversitate. Trebuie să combinăm foarte inteligent alimentele pentru a obține un profil complet de aminoacizi, ideal pentru corpul uman. O alegere care mie îmi place este supa cremă de linte roșie cu chimen. Profilul de aminoacizi din leguminoase se completează foarte bine cu cel din cereale. Foarte important să profităm și de condimente.

Mie îmi place să folosesc condimente orientale. Cerealele și carbohidrații merg foarte bine combinate cu turmericul, în limita a unui gram pe zi, înseamnă foarte multe beneficii pentru sănătate. Corpul folosește mai bine insulina, are efect antiinflamator, antioxidant.

Puteți folosi și germeni de grâu, sunt o minune nutrițională. Năutul îl putem fierbe, se asociază foarte bine cu orezul. Mie îmi place cu un condiment marocan. De asemenea, năutul poate fi făcut sub formă de humus. Putem să-l facem și falafel. Nu-l prăjim în ulei, ci facem acele chifteluțe vegetale și le băgăm la cuptor. Înăuntru putem pune și un pic de spanac, pătrunjel, suc de sfeclă roșie”, a spus Cristian Mărgărit.

Acesta a vorbit şi despre fructele care previn diabetul. Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică.

Cu un conținut important de antioxidanți, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipsească din alimentația zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.

Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde. Frunzele intră în compoziția ceaiului dietetic.

Afinele sunt folosite la obținerea afinatei, o băutură alcoolică destul de apreciată, sau la prăjituri și alte dulciuri.

Citeşte şi: Fructele banale care sunt considerate comorile naturii. Conțin o cantitate uriașă de antioxidanți și vitamine, luptă împotriva cancerului și protejează sistemul imunitar