Postul Sfintei Maria. Cand începe. Ce trebuie să faci in post. Ce rugăciuni se spun

Postul Sfintei Maria (Postul Adormirii Maicii Domnului) incepe miecuri, 1 august, si dureaza doua saptamani. Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii este marti, 31 iulie.

30 iul. 2018, 09:41
Postul Sfintei Maria. Cand începe. Ce trebuie să faci in post. Ce rugăciuni se spun

Postul Sfintei Maria este un post destul de aspru, care-i pregateste pe crestinii ortodocsi pentru doua mari praznice care au loc in aceasta perioada. Este vorba despre Schimbarea la fata, care se sarbatoreste pe 6 august si de Adormirea Maicii Domnului (15 august).

In timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, impreuna cu slujba Vecerniei, se savarsesc cele doua Paraclise ale Fecioarei Maria, iar in ajunul praznicului Prohodul Maicii Domnului.

Postul Sfintei Maria. Ce trebuie sa faci in post

Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Daca ne tinem departe de anumite mancaruri, sa ne tinem departe si de pacate. Sa nu ne intristam ca pierdem satisfactia pe care ne-o aduce hrana de „dulce”, caci prin retinerea de la ea vom fi partasi unor daruri care ne fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu.

Potrivit Crestinortodox.ro, in acest post se recomanda ajunare luni, miercuri si vineri pana la ora 15.00. De la aceasta ora se pot consuma numai alimente uscate. Marti si joi se cere sa mancam fara ulei.

Pentru linistea acelor crestini, care din motive binecuvantate, nu se pot abtine de la mancare pana la ora 15:00 si nici nu pot urma recomandarea Bisericii de a manca fara ulei, adica o mancare cat mai uscata, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: „Stapanul nostru e bland si cu omenie, nu ne cere nimic peste puterile noastre.” 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.