Poți primi amendă dacă pleci la drum cu rezervorul aproape gol. Detaliile la care trebuie să fie atenți șoferii

Amendă pentru insuficient combustibil în rezervorul mașinii. Șoferii care pleacă la drum cu o cantitate insuficientă de combustibil riscă să fie sancționați.

26 aug. 2023, 08:29
Poți primi amendă dacă pleci la drum cu rezervorul aproape gol. Detaliile la care trebuie să fie atenți șoferii
Amendă pentru insuficient combustibil în rezervor

Amendă pentru insuficient combustibil în rezervor. Conducătorii care pleacă la drum cu o cantitate insuficientă de combustibil nu se expun doar riscului de a afecta motorul vehiculului, ci și posibilității de a fi sancționați.

Dacă combustibilul din rezervor se epuizează, atunci șoferii riscă să primească o amendă drept pedeapsă. Dacă rezervorul este complet gol, motorul vehicului poate fi deteriorat, dar acesta nu este singurul motiv pentru care conducătorii auto trebuie să fie atenți la acul rezervorului.

Citește și: Amendă pentru conducătorii auto care circulă cu 40 km/h în localitate. De ce sunt sancționați șoferii în această situație

Așteptarea până se aprinde alerta de la bord poate fi un lucru riscant. Dacă un șofer care are puțin combustibil în rezervorul mașinii rămâne blocat într-un ambuteiaj, sau dacă benzinăria de care se apropie este închisă, sau dacă există un blocaj care necesită ocolire, combustibilul se va epuiza repede, iar mașina nu va mai putea funcționa.

Problema cea mai mare apare atunci când mașina se oprește din cauza lipsei de combustibil, în special pe autostradă (Autobahn) sau pe un drum expres (Kraftfahrstraße), potrivit ziarulromanesc.de.

Citește și: Cetățean iresponsabil, aspru amendat după ce a abandonat un pui de pisică într-o pungă de plastic

Dacă s-a epuizat combustibilul pe autostradă sau pe un drum expres și mașina se oprește acolo, se va datora o amendă de 35 de euro, pentru că nu este permisă staționarea pe astfel de drumuri. Dacă aveți un bidon cu combustibil de rezervă, aveți trei minute pentru a umple rezervorul. Dacă opriți mai mult de trei minute, înseamnă parcare, iar în acest caz, amenda este de 70 de euro.