POTOP în Argeş. Apa a atins doi metri. Mai mulţi oameni, evacuaţi cu bărcile de salvare VIDEO

În judeţul Argeş a plouat în câteva ore cât într-o lună, iar mai multe localităţi au fost inundate. Oamenii au fost evacuaţi de pompieri cu barca. Cele mai afectate sunt oraşele Piteşti şi Curtea de Argeş. Pe unele străzi, apa este chiar şi de doi metri. Şoferii şi-au privit neputincioşi maşinile înghiţite de şuvoaie.

17 oct. 2013, 05:07
POTOP în Argeş. Apa a atins doi metri. Mai mulţi oameni, evacuaţi cu bărcile de salvare VIDEO

Zeci de oameni din judeţul Argeş au cerut ajutor la 112, pentru că şuvoaiele de apă au intrat peste ei în case, potrivit România TV.

În casă, apa are o adâncime de 30-40 de centimetri. În curte a depăşit un metru”, au declarat localnicii afectaţi de inundaţii.

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a anunţat că nu s-au înregistrat victime omeneşti. Echipajele ISU Argeş au intervenit cu bărci pneumatice şi au evacuat două persoane în Piteşti şi câte una în comunele Buzoeşti şi Miceşti.

În municipiul Piteşti, canalizarea pluvială nu a mai făcut faţă şi au fost inundate mai multe străzi, apa ajungând în unele zone la aproape doi metri. Inundaţiile au afectat mai multe autoturisme şi câteva case, dar şi clădirea CET Piteşti, ceea ce a determinat întreruperea apei calde şi a căldurii în mai multe cartiere, informează Agerpres. Primarul Tudor Pendiuc a anunţat că furnizarea agentului termic va fi reluată în cursul zilei de joi, după remedierea problemelor apărute.

Furtuna a pus la pământ şi zeci de copaci. Inundaţiile au lovit mai multe localităţi. Cele mai afectate sunt oraşele Piteşti, Curtea de Argeş şi Costeşti, dar şi comuna Drăganu.

Meteorologii au emis o ATENŢIONARE COD GALBEN DE PLOI însemnate cantitativ şi vânt intens valabilă până astăzi la ora 12.00.

În Crişana, Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, în sudul ţării şi la munte, zone unde va atinge la rafală 50 km/h, iar pe arii restrânse 70 km/h.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

CITEŞTE ŞI: Hidrologii au emis COD GALBEN de inundaţii. Vezi zonele vizate