Poveste de dragoste în vreme de pandemie. Un bărbat s-a vaccinat pentru a putea pleca cu soţia la tratament în străinătate

Adrian şi Gabriela Popa au decis să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru că ea are nevoie de tratament în străinătate, iar el o va însoţi. Povestea de dragoste a celor doi a fost relatată pe pagina de Facebook RoVaccinare.

09 apr. 2021, 23:22

Poveste de dragoste în vreme de pandemie. Un exemplu de „dragoste până la adânci bătrâneți”. Aşa a început relatarea poveştii de iubire din Adrian şi Gabriela Popa pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Poveste de dragoste în vreme de pandemie

Citeşte şi Ludovic Orban, despre legea vaccinării: „Prevede, pentru anumite situaţii, şi posibilitatea obligativităţii”

Gabriela Popa a fost operată de cancer în urmă cu 14 ani, însă, după doar 4 ani femeia a început să aibă problele locomotorii din cauza radioterapiei. Astfel că, de 10 ani aceasta stă în scaun cu rotile. Gabriela trebuie să ajungă în Italia, pentru tratament, iar soţul ei o va însoţi. Pentru a putea pleca, cei doi au fost nevoiţi să se vaccineze anti-covid.

„Ne-am hotărât să ne vaccinăm pentru că vrem să ieşim din ţară pentru tratamentele soţiei. Acum 14 ani, soţia s-a operat de cancer, tratat prin chimioterapie şi radioterapie. După 4 ani au apărut probleme locomotorii, efectele radioterapiei, soţia începând treptat să nu mai poată să meargă. De 10 ani stă în scaun cu rotile. Sperăm să ajungem în Italia unde am găsit un tratament, iar condiţiile lor de intrare şi şedere sunt mai stricte decât la noi. Am găsit condiţii foarte bune la Palatul Copiilor şi le mulţumim tuturor pentru ajutor”, spune Adrian Poa.

Gabriela îşi ţine soţul strâns de mână şi povesteşte cum radioterapia a afectat-o: „Nu pot să mai merg”, spune ea.

Soţii Adrian şi Gabriela Popa s-au vaccinat împotriva COVID-19 la Centrul de Vaccinare amenajat la Palatul Naţional al Copiilor.

Citeşte şi Femeie găsită moartă în casă în Târgovişte. Vecinii spun că se vaccinase anti-COVID în urmă cu câteva zile

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că vineri au fost vaccinate în România 54.289 de persoane. Dintre cele 54.289 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 22.544 au primit prima doză de vaccin, iar 31.745 a doua doză.

46.753 de persoane au primit vaccin de la Pfizer, 5.023 de la Moderna și 2.513 vaccin de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 2.228.798 de persoane, dintre care 1.351.608 au primit ambele doze de vaccin. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 169 de reacţii adverse, cele mai multe fiind la vaccinul AstraZeneca – 95. Alte 57 de reacţii s-au înregistrat la persoane vaccinate cu serul Pfizer şi 17 la cele vaccinate cu Moderna.

Din decembrie 2020, au fost înregistrate 11.954 de reacții adverse, dintre care 5.529 după Pfizer, 5.436 după AstraZeneca și 989 după Moderna.

CNCAV precizează că 131 de reacții adverse sunt în curs de investigare.