Poveste din România anului 2020. Copii care trăiesc printre gunoaie şi nu ştiu ce număr poartă la pantofi pentru că nu au avut niciodată

Poveste din România anului 2020. Doi copii şi trei adulţi supravieţuiesc de la o zi la alta într-un bordei din satul prahovean Ţipăreşti. În prag de sărbători, două tinere cu suflet mare au decis să facă o bucurie unei familii nevoiaşe ducându-i mâncare, haine, jucării. Ajunse în localitate, tinerele au crezut, iniţial, că au nimerit în zona gropii de gunoi a localităţii.

15 dec. 2020, 21:39
Poveste din România anului 2020. Copii care trăiesc printre gunoaie şi nu ştiu ce număr poartă la pantofi pentru că nu au avut niciodată
Poveste din România anului 2020

Poveste din România anului 2020. Familia pe care o căutau locuia printre gunoaie. O bunică, un copil de cinci ani şi una dintre fiicele bunicii stăteau într-un bordei, vizavi de care se afla un al doilea bordei în care locuia o altă fată a bătrânei cu un copilaş de trei ani. Ars pe piept şi pe mâini de la sobă, micuţul nu a beneficiat nici măcar de o banală alifie. De consult medical nu poate fi vorba. Medicul vine în sat doar o dată pe săptămână, dar problema este că mama nu are bani nici de mîncare, darămite de medic.

Poveste din România anului 2020. Viaţa în bordeiul dintre gunoaie

Relatarea Andreei Ungureanu, una dintre tinerele care au ajuns la familia din Ţipăreşti, e cutremurătoare. Ea spune că aceştia mai supravieţuiesc doar fizic. Psihic nu au cum să nu fie afectaţi.

Supravietuiesc. Fizic. Psihic… sunt pe cale sa pierda lupta. Nu ai cum.. O bunica, copil 5 ani, fata bunicii (cu probleme), alt copil 3 ani ars pe mana si piept de 1 saptamana , mama copiilor( posibil cu probleme cauzate de abuzuri). Am ajuns acolo din ambitia de a duce personal cateva plase stranse ca pt familia cu 3 copiii […]

Citeste si Un copil s-a spânzurat într-o locuinţă din Timişoara. Băiatul de 13 ani, găsit fără suflare de tatăl său

In Tiparesti sunt case frumoase, inalte, garduri de fier, curti betonate, am ratat CASA lor. M-am oprit, la fel am gandit, am ratat CASA. Credeam ca e zona de gunoaie. Casa este un bordei(?), greu de imaginat, unde stau 3 persoane. Un copil de 5 ani cu picioarele negre de pamantul dinauntru! O bunica. O fiica a bunicii. O alta fiica(mama copilului 1) sta la bordeiul de vizavi cu un copilas de 3 ani. Ars pe mana si piept de 1 saptamana, la soba(?), nu l-a vazut medic, nu au o crema, un medicament, o speranta. Nu se mai gandesc la medic ca nu sunt bani si in Tiparesti medicul vine o data la saptamana.

Este o situatie de neimaginat si in grajd arata mai bine! Au nevoie de ajutor! De mancare. Printre jucarii baiatul a gasit o telecomanda stricata si intreba de la ce masinuta este. N am gasit masinuta. I am promis una noi nouta. La 5 ani are adunate in el durere si o realitate neagra. De mama stie ca e sora lui. De fratior ca e un nepot. Nu au unde sa se spele. Sa nu stii cat porti la picior pentru ca NU ai avut incaltari„, este relatarea cutremurătoare a Andreei.

Tânăra face un apel la cei care vor să ajute cu mâncare, haine, dar şi cu bani, pentru a li se ridica măcar o cameră care să-i apere de intemperii.

Va rog sa ajutam! Cine ce si cat poate! Sunt mai multe aspecte de luat in calcul si multe nevoi pana a ajunge sa traiasca. Haide sa ii ajutam. Scrieti-mi. Pun si contul meu. Cine sa indoieste poate sa treaca peste sau sa adauge 20 lei, de pierdut nu ii va pierde. Mancare! Implicare pentru a a le ridica o camera! O idee de a strange bani, o relatie cu cineva sa stim cum sa facem.!.

Titular: ANDREEA UNGUREANU

IBAN: RO55RZBR0000060007755814

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift banca: RZBRROBU