Poveste halucinantă: O tânără a fost confundată cu alta care murise

Povestea unei tinere de 29 de ani din Carolina de Nord are toate şansele să inspire un scenariu pentru un film horror cu ... Dar pentru Whitney Wheeler şi familia ei a fost realitate pură.

12 dec. 2016, 22:36

Implicată într-un accident de maşină în urmă cu zece ani, Whitney Wheeler, o tânără americancă din Carolina de Nord, a fost declarată moartă de către medicii care au dus-o la spital, iar apoi a fost îngropată… Numai că femeia era vie şi fusese „schimbată” cu o altă victimă.

În aprilie 2006, când Withney era în primul an de facultate la Universitatea din Indiana, tânăra călătorea spre universitate cu un microbuz împreună cu mai mulţi colegi de-ai ei. Un tractor care circula pe şosea a provocat un accidentat grav în care a fost implicat şi microbuzul studenţilor. Whitney s-a numărat printre cei patru supravieţuitori ai accidentului.

„Când au venit echipele de salvare la locul accidentului, eram într-o stare critică. Eram rănită la cap şi aveam mai multe fracturi pe restul corpului”, a povestit Whitney.  

Înainte de a fi fost dusă la spital, membrii echipelor de salvare au găsit lângă corpul ei o geantă de mână. Echipele de salvare au căutat în geantă în speranţa că vor găsi acte de identitate. Întâmplarea a făcut ca paramedicii să găsească o carte de identitate care corespundea perfect cu profilul ei, inclusiv tunsoarea şi culoarea părului.

Ceea ce a urmat este halucinant. În confuzia ce s-a creat, serviciile paramedicale au tras concluzia că Whitney era Laura Van Ryn, de 22 de ani, care nu supravieţuise accidentului. Cele două tinere semănau foarte mult, apeoape până la confuzie şi astfel s-a produs încurcătura.

Sora lui Whitney, Carly, de 31 de ani, a fost prima informată despre accident de către autorităţi. A contactat-o pe mama ei şi a informat-o că Whitney avusese un accident. În aceeaşi seară, a primit un telefon prin care a fost anunţată că Whitney murise.

Anturajul şi prietenul tinerei, Matt, nu au vrut să meargă la morgă pentru că se temeau să nu o vadă desfigurată şi mutilată. Au preferat să rămână cu imaginea înainte de producerea accidentului, pentru a nu avea amintiri traumatizante despre ea.

Dar ceea ce nu ştia nimeni, era faptul că Whitney supravieţuise accidentului şi era în comă, la spital. În tot acest timp, familia Laurei care habar nu avea de încurcătură, se ruga zi şi noapte ca ea să iasă din comă. „Semănam una cu cealaltă. Eu aveam faţa tumefiată. Eram de nerecunoscut”, a povestit Whitney. Când mi-am recăpătat cunoştinţa, după câteva săptămâni de la accident, eram încă în stare gravă şi eram incapabilă să comunic cu cineva”, a mai povestit ea.