E sărac LIPIT, dar are un suflet URIAŞ. Un gest de MILIOANE l-a făcut cel mai cunoscut VAGABOND din lume

Gestul rupt parcă dintr-un scenariu de film al unui cerşetor din Melbourne, a făcut înconjurul lumii. Trăind de azi pe mâine, Robbie, un bărbat fără adăpost care trăieşte de azi pe mâine, cerşind, a dat dovadă de mărinimie fără seamăn.

17 dec. 2014, 12:38

Povestea lui Robbie, un om fără adăpost din Melbourne, Australia, a făcut înconjurul lumii. Deși trăiește pe străzi, omul a dat dovadă de o mărinimie de care puțini ar fi capabili.

Întâmplarea a făcut ca, într-o noapte, să întâlnească o tânără studentă care ieşise dintr-un local, unde se întâlnise cu prietenii. Când a vrut să ia taxiul, fata a scotocit în portofel şi a constatat că nu mai avea niciun ban la ea.

În preajma ei se afla Robbie, care s-a îndreptat spre ea şi i-a întins 3 euro, exact atât cât mai avea el, spunându-i că îi oferă banii ca ea să poată ajunge acasă în siguranţă, cu taxiul.

Surprinsă şi emoţionată de gestul lui, Dominique a refuzat să primească banii de la el. În schimb, atât de mult a mişcat-o altruismul vagabondului, încât a iniţiat o campanie de ajutorare pentru Robbie, după ce a postat toată povestea pe reţelele de socializare.

Citeşte şi Un cerşetor a înapoiat un portofel plin cu bani unui trecător. Ce a urmat este UIMITOR. VIDEO

Dar surprizele s-au ţinut lanţ. După postarea poveştii pe Facebook, Dominique a aflat că nu era singura persoană  pe care Robbie s-a oferit să o ajute. Mai mult, tânăra a aflat că Robbie încercase în repetate rânduri să-și găsească un loc de muncă, dar că fusese refuzat, pentru că nu avea nicio adresă de domiciliu.

În urma campaniei pornite de Dominique o mulțime de oameni și-au oferit ajutorul și astfel s-au strâns peste 2.500 de euro. Iar cu ocazia sărbătorilor, speră să strângă şi mai mulţi bani pentru Robbie, pentru a avea şi el un adăpost deasupra capului.