Povestea celui mai bătrân câine din Marea Britanie. În ani omeneşti patrupedul are peste un SECOL

Daisy, un câine rasa Jack Russel terrier, este considerat cel mai bătrân câine din Marea Britanie, după ce a împlinit 22 de ani, echivalentul a 100 de ani omeneşti. El a fost adoptat în urmă cu 20 de ani de la un adăpost de animale, în momentul în care avea doi ani.

25 feb. 2013, 11:17

Câinele a fost salvat în anul 1993, dintr-un adăpost de animale, de către Mark Barsby-Finch. Cu toate că nimeni nu se aştepta ca patrupedul să trăiască atât de mult, el a ajuns să fie cel mai longeviv câine din Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Animalul are peste 100 de ani, în ani omeneşti, după ce cercetătorii au ajuns la concluzia că patrupedele îmbătrânesc diferit, în funcţie de rasă. Potrivit stăpânilor, secretele logevităţii animalelor de companie sunt aerul curat de la ţară, alergatul şi lipsa din alimentaţie a mâncării speciale pentru câini

„Daisy nu a mâncat niciodată mâncare pentru câini. Ea consumă aceeaşi mâncare ca şi noi. Mesele ei preferate conţin friptură de pui şi cartofi, dar mănâncă orice. A gustat şi mâncare chinezească şi mâncare mexicană, dar nu foarte picantă. Nu vreau să îi dau resturi. Mai gătesc o porţie în plus, doar pentru ea. Ştiu că este răsfăţată, dar a oferit multă bucurie în casă şi merită aceste lucruri”, a declarat Barsby-Finch, stăpânul ei, în vârstă de 48 de ani.

Cu toate că odată cu trecerea timpului Daisy a devenit mai puţin activă, căţeluşa încă este ademenită la joacă de cuburile de gheaţă găsite pe jos. Familia are o maşină de gheaţă şi animalul a învăţat cum să o lovească pentru a primi bucăţi de apă îngheţată. Activitatea ei preferată este somnul.

Cu toate că cel mai longeviv câine din lume a murit la vârsta de 26 de ani, Daisy este considerată cel mai bătrân câine în viaţă. Potrivit stăpânilor, în afara faptului că a pierdut câţiva dinţi şi nu mai aude bine, ea este sănătoasă. Dat fiind că nu ştiu ziua exactă în care s-a născut, familia s-a folosit de data de 21 februarie, ziua în care au adoptat-o, pentru a organiza o petrecere specială.

Citeşte şi: Câinele cu faţă umană şi povestea lui emoţionantă VIDEO