POVESTEA conductorului de metrou care prevede SINUCIDERILE

Un conductor de metrou a ajuns o legendă printre angajaţii Metrorex. Se spune că Ștefan Căpățână poate să prevadă o tentativă de sinucidere cu câteva secunde înainte de a se întâmpla. De patru ori s-au aruncat oameni în faţa trenului pe care îl conducea şi, de tot atâtea ori, în mod miraculos, sinucigașii s-au ridicat de pe şine în viață şi au plecat pe picioarele lor.

03 mart. 2016, 10:51
POVESTEA conductorului de metrou care prevede SINUCIDERILE

„Îngerul păzitor” al sinucigaşilor, aşa poate fi numit conductorul Ştefan Căpâţână. Omul își amintește de una dintre întâmplările cumplite prin care a trecut. O tânără care băuse bine s-a aruncat în fața metroului pe care îl conducea. Ștefan Căpățână a văzut-o însă și a frânat în ultima clipă.

Era tânără și frumoasă foc. Mirosea a alcool și le-am zis bodyguarzilor să o ducă la poliţie până își revine (…) Când a văzut ea că a scăpat aici, s-a dus și s-a aruncat în partea cealaltă, la Titan, din fericire a scăpat şi de acolo” a povestit mecanicul pentru vice.com.

Conductorul spune că, de cele mai multe ori, oamenii vor să-și ia viața pentru că suferă din dragoste. Unul dintre bărbaţii pe care i-a salvat tocmai aflase că, în timp ce el muncea în străinătate, nevasta îl înşela.

Și poate nu ar fi aflat niciodată asta dacă nu și-ar fi găsit femeia acasă cu burta la gură, deși nu se mai văzuseră de cel puțin nouă luni. A intrat la metrou, a coborât pe șine și s-a pus de-a curmezișul pe ele, culcat ca în patul conjugal. Salvarea lui a fost că am văzut un colţ al pardesiului fâlfâind de la curent şi am apucat să opresc„, povestește mecanicul de metrou.

Ștefan Căpățână spune că este tot timpul cu ochii în patru și pregătit să apese butonul roşu, supranumit de el butonul pentru sinucigaşi. Ultima oară când a privit în ochi un om care voia să-și ia viața a fost acum doi ani, la stația Titan, când, în mod miraculos, a oprit din nou metroul înainte de a provoca o tragedie.

Citește și Sinucidere la metrou. Circulaţia trenurilor a fost întreruptă la Staţia Izvor