Povestea cutremurătoare a celor trei orfane care au primit o casă nouă. Şi-au îngropat mama, tatăl şi bunicul

Visuri la cheie. Milioane de români au fost impresionanți de povestea tristă a unor surori orfane din Poiana, județul Dâmbovița. Fetele şi-au pierdut în decurs de patru ani de zile mama, tatăl și bunicul și au rămas efectiv singure pe lume. Emisiunea "Visuri la cheie" a făcut imposibilul pentru cele trei fetiţe şi le-a construit în trei săptămâni o casă nouă, construită de la zero.

15 oct. 2015, 10:10

Echipa „Visuri la cheie” a implinit unui nou vis. Pentru prima data, o casa a fost demolata si construita de la zero, în numai 3 saptamani. Dragos Bucur, Alina Vilcu, Adela Parvu, Andrei Samoil si arhitectul peisagist, Dragos Isacescu, au muncit cot la cot cu voluntarii si constructorii pentru a ajuta trei fete sa duca un trai mai bun.

„De multe ori poți face un mare bine doar cu o vorbă bună. Da, poate îți vine greu să crezi, dar e adevărat, iar cazul celor trei surori orfane, surorile Joița de la Poiana, județul Dâmbovița, o demonstrează din plin. Vorbele de duh pentru aceste fete a venit de la directorul școlii unde învață ele, un dascăl adevărat, care aflând de situația lor le-a ajutat cum a putut din salariul de bugetar, dar mai ales s-a îngrijit ca ele să meargă la școală, indiferent de greutăți. Acest dascăl, care a vrut să rămână anonim, a fost cel care a scris emisiunii Visuri la cheie de la ProTv și tot e cel care atunci când în biroul său au intrat cei de la ProTv ca să analizeze cazul și să afle mai multe, n-a putut vorbi pentru că l-au înecat lacrimile. Erau lacrimi de bucurie pentru că scrisoarea lui a ajuns unde trebuie și că aceste fete ar putea avea o șansă pentru o viață mai bună. Și da, într-adevăr e incredibilă povestea lor, a povestit Adela Pârvu.

Povestea celor trei fetiţe a impresionat o ţară întreagă. Corina 10 ani, Lorena 16 ani și Adriana 18 ani și-au pierdut în decurs de patru ani de zile mama, tatăl și bunicul și au rămas efectiv singure pe lume. Și-au văzut mama murind pe patul de spital, și-au îngropat tatăl și apoi bunicul.

„Le-am găsit atât de slabe, atât de fără putere, că am aflat cum adunau cartofi în urma remorcilor doar ca să aibă ceva de mâncare. M-a revoltat să aflu că se fereau de vecini, vecini și consăteni care vedeau rezolvarea situației lor prin trimiterea lor la orfelinat. Singurul lor scop în viață? Să nu fie despărțite! Și pentru asta au suferit în tăcere, au răbdat de foame, de frig și de singurătate. Nu pot să-ți spun ce am simțit când le-am cunoscut, nu pot să-ți reproduc trăirile mele. Nu-mi pot închipui cum au reușit să fie atât de curajoase, atât de unite și să-și vadă în continuare de școală. Este absolut remarcabil! Asta da lecție de viață pentru noi toți!”, a povestit Adela Pârvu pe blocul ei.

Fetele au primit o casă eficientă energetic, cu o formă mai specială, trapezoidală în secțiune. La interior 65 de metri pătrați organizați în living cu bucătărie deschisă, baie, hol, două dormitoare, al doilea având o supantă, un dormitor în pod cum ar veni.

Mobilarea gândită de arhitectul Alina Vâlcu pentru living a venit să se muleze și pe înălțime astfel încât totul să fie folosit la maximum. Casa a fost orientată către lateralul curții și cu două intrări, un acces din lateral și unul din spate, acolo unde surorile au parte de intimitate. În lateral casei o pergolă mare acoperă terasa pe care au fost instalate un leagăn și un hamac.

Au plâns după casa lor veche pentru că era tot ce mai aveau de la părinții lor, dar au plâns și de bucurie odată cu casa lor nouă, știind că nu sunt singure pe lume, că n-au fost lăsate de izbeliște.

Dincolo de ajutorul în produse și bani au nevoie de cineva care să le ghideze, au nevoie cu adevărat de nași și nașe care să el fie alături și să le îndrume în viață. Adriana are un cont bancar, care este următorul RO83 BRDE 160S V359 9644 1600 numele ei fiind Adriana Joița.

Adresa lor este sat Poiana, comuna Poiana de Jos, județul Dâmbovița și puteți trimite direct la Primărie pentru ca ceea ce vă doriți să ajungă la fete să ajungă în siguranță.