Povestea cutremurătoare a unor fetiţe orfane de mamă. Fetele sunt crescute de un tată bătrân şi sărac

Are aproape 70 de ani și își crește singur cele patru fiice rămase orfane de mamă în urmă cu un an. Este povestea tristă a unui bătrân din Caraș-Severin care deși trăiește într-o singură cameră, fără apă sau curent electric își îngrijește copilele, le spală, le dă de mâncare și le duce în fiecare zi la școală.

12 apr. 2018, 06:25
Povestea cutremurătoare a unor fetiţe orfane de mamă. Fetele sunt crescute de un tată bătrân şi sărac

După ce mama lor a murit electrocutată în timp ce căuta fier vechi într-o fabrică dezafectată, patru suflete au rămas doar cu tatăl lor.

Fetele sunt curate, merg la şcoală şi fiindcă nu au curent acasă, stau acolo mai mult ca să îşi facă temele. Bărbatul locuieşte cu fetele într-o singură cameră, păstrează curăţenia şi munceşte pe unde apucă cu ziua.

Potrivit infocs.ro, deși se descurcă foarte greu, omul nu a cerșit de la nimeni niciodata nimic. A muncit și a fost răsplătit cu bucate și bani pentru munca sa. Tocmai fiindcă este harnic şi munceşte tot ce i se dă, o vecină îi spală hainele la maşina de spălat, alţi vecini îi dau de lucru prin curte şi grădină şi pentru munca lui, este plătit cu bani și alimente. Fetele primesc alocaţie de la stat şi ajutor social de la primărie. Deși are aproape 70 de ani, bărbatul își face zilele muncă până la ultima în fiecare lună.

Locuința în care trăiesc acum va fi demolată în curând de proprietar, iar bătrânul și cele patru fetițe au nevoie de o nouă casă. Primăria din localitatea nu-i poate însă ajuta pentru că nu au fonduri pentru ajutor social, iar cei cinci se bazează acum pe oamenii cu suflet mare care vor să-i ajute.

De cazul lor a auzit o femeie care în copilărie a crescut într-un centru de plasament şi care şi ea a locuit cândva cu familia pe care și-a întemeiat-o mult timp într-o baracă la marginea oraşului. Este frizeriță și când poate, Rowena face chete şi mai aduna de la unii şi de la alţii alimente şi haine cu care ajuta familia respectivă.

Cine doreste să ajute această familie cu orice, o poate contacta pe Rowena la telefonul 0774 601 156, iar ea vă va pune în legătură cu tatăl fetelor.