Povestea de roman a unui fost candidat la prezidenţiale. S-a bătut cu Iliescu şi Constantinescu, dar a ajuns să trăiască din taximetrie

Nuţu Angelina se bătea în 1996 la alegerile prezidenţiale cu Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Diaconul care participa ca independent la prima funcţie în stat reuşea să adune puţin peste 43.000 de voturi. Aventura politică nu a durat prea mult, iar după acest eşec viaţa sa a luat o altă turnură, fiind transpusă şi într-un roman.

05 nov. 2019, 13:19

Licențiat în teologie, Nuțu Anghelina a crezut că poporul român va prefera, în 1996, să fie condus de către un lider cu har preoțesc. Când te bați cu Ion Iliescu și Emil Constantinescu e greu de crezut că vei ieși câștigător.

„Multă vreme lumea a zis, mă, iepurele cui este? Pentru cine fuge ăsta? Şi slavă domnului nu am fugit pentru nimeni, m-am împiedicat singur şi mi-am rupt urechile”, și-a amintit Nuțu Anghelina după ce a plecat departe de viața clocotindă a politicii, scrie Ciao.ro.

Nuţu Anghelina avea 40 de ani şi câştigase simpatia presei şi a bucureştenilor după ce a deschis o cantină a săracilor în subsolul Facultăţii de Teologie. S-a remarcat și cu ușurința pe care o avea atunci când încerca să facă bani și din piatră seacă. Și asta încă de când era mic.

Acasă, la Buhuşi, în salonul de coafură al mamei lui, învăţase că, pentru un spălat pe cap şi un masaj, poate să scoată bani de buzunar pentru câteva săptămâni. Iar dacă profesoarele îi deveneau cliente, era că şi învoit de la ore. Biografia lui Anghelina a ajuns subiectul unui romn scris de Mihai Rădulescu, denumit ”Condamnat să învingă”.

„Maică-mea şi-a dorit să fiu preot. Eu am dat primul examen la IEFS. Şi că să mă fac handbalist maică-mea a cheltuit mulţi bani să mă antrenez la steaua cu multă lume, Cornel Otelea. Şi n-a fost să fie, eram şi cu ochelari, eram şi mic, nu eram de acolo. După aia am dat la regie de film. M-am pregătit cu Costache Ciubotaru, care era din Buhuşi şi care făcuse Dacii, filme grele…pe urmă cu Elisabeta Bostan care fusese colegă de clasa a mamei mele”, afirma Nuțu Anghelina într-un interviu mai vechi.

În prezent, fostul candidat la prezidenţiale strânge ziua mâncare pentru săraci, iar noaptea face UBER.

Citeşte mai mult pe Ciao.ro.