Povestea diamantului blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Dezvăluiri uluitoare făcute de Carmen Harra VIDEO

Carmen Harra a vorbit după moartea Reginei Elisabeta a II-a despre celebrul diamant Koh-i-noor, briliantul oval de 105 carate cunoscut drept proverbiala bijuterie din coroana regală a Marii Britanii.

20 sept. 2022, 10:15
Povestea diamantului blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Dezvăluiri uluitoare făcute de Carmen Harra VIDEO
Povestea diamantului blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a

Povestea diamantului blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. „Bijuteriile, de-a lungul timpului, simbolizează puterea. Nu numai că purta coroana, de o valoare inestimabilă, dar purta întotdeauna bijuterii în jurul gâtului, purta cercei, era întotdeauna plină de bijuterii, care simbolizau regalitatea, puterea ei! Există, într-adevăr o poveste că ar exista un diamant care ar fi fost luat de la indieni, simbolul fiind acela că ajuns la Curtea Angliei îi dă, de fapt, putere asupra Indiei”, a spus Carmen Harra la emisiunea Exclusiv VIP de la Prima TV.

Moştenirea fabuloasă primită de Prinţul William după moartea Reginei Elisabeta şi preluarea tronului de către Regele Charles al III-lea

Celebra prezicătoare s-a referit la una dintre cele mai faimoase pietre prețioase din lume, diamantul Koh-i-noor, care este doar una dintre cele 2.800 de pietre încrustate în coroana realizată pentru mama Elisabetei a II-a, cunoscută sub numele de Regina Mamă. În India, acesta este renumit pentru modul în care a fost achiziționat de britanici. Diamantul a fost extras din mină în timpul dinastiei Kakatiyan din secolele XII-XIV, apoi a ajuns în mâinile mogulilor în secolul al XVI-lea, după care a ajuns în posesia persanilor şi, ulterior, a afganilor. Maharajahul sikh, Ranjit Singh, l-a adus înapoi în India după ce l-a luat de la liderul afgan Shah Shujah Durrani, apoi a fost achiziționat de britanici în timpul anexării Punjabului. Piatra prețioasă a fost prezentată Reginei Victoria, iar Prințul Albert, consortul ei, a cerut ca aceasta să fie șlefuită și montată în coroanele Reginelor Alexandra și Maria, înainte de a fi așezată în coroana Reginei-Mamă în 1937.

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea după moartea Reginei: „Îi aduc tribut mamei mele. Regina Elisabeta a II-a a fost simbolul unei vieţi bine trăite”

Regina Mamă a purtat coroana la încoronarea fiicei sale în 1953, iar de atunci Koh-i-noor se numără printre bijuteriile coroanei britanice, dar guvernele din Iran, Afganistan, Pakistan și India revendică diamantul. Nu este prima dată când se cere returnarea diamantului. La obținerea independenței Indiei în 1947, guvernul a cerut diamantul înapoi. India a făcut o altă cerere în anul încoronării reginei Elisabeta a II-a. Aceste cereri au fost ignorate, Regatul Unit susținând că nu există motive legale pentru restituirea diamantului Koh-i-noor către India, scrie DCBusiness.