Povestea dramatică a bărbatului care a stat internat în spital cu COVID peste 200 de zile. „Nu puteam să mă mișc, nu puteam vorbi”

Un bărbat de 58 de ani din Marea Britanie s-a infectat cu COVID și a stat internat în spital timp de 203 zile. Sean Hunte a stat internat la Spitalul Norfolk - Norwick și jumătate din perioadă a petrecut-o la Terapie Intensivă.

29 iul. 2021, 15:30
Povestea dramatică a bărbatului care a stat internat în spital cu COVID peste 200 de zile. „Nu puteam să mă mișc, nu puteam vorbi”

Un bărbat de 58 de ani din Marea Britanie s-a infectat cu COVID și a stat internat în spital timp de 203 zile. Sean Hunte a stat internat la Spitalul Norfolk – Norwick și jumătate din perioadă a petrecut-o la Terapie Intensivă.

Sean a luat virusul în ianuarie. A mers la spital fiindcă suferea de pancreatită și diabet, înainte de a se infecta cu Covid-19 în spital. Fiind în stare critică pe o perioadă de timp atât de lungă, familia a fost chemată la spital de trei ori pentru a-și lua rămas bun.

Profesorul din Norwick a fost pus pe ventilație artificială, iar medicii nu i-au dat șanse mari de supraviețuire.

„Mi-au trimis un consultant medical pentru a-mi explica procedura și pentru a-mi spune ce fel de medicamente îi vor administra pentru a-l ajuta să moară fără dureri. I-am spus că nu sunt gata să-l las să plece”, a povestit soția pacientului, Jennie.

Au fost multe momente în care viața lui a fost la un pas să se încheie, mai ales că medicii i-au și spus că mai are puțin până moare.

„M-am simțit groaznic, nu puteam să mă mișc, nu puteam vorbi pentru că aveam traheostomie”, își aminteșe el.

Bărbatul a făcut nu mai puțin de șapte intervenții din cauza pancreatitei acute.

„În fața unei bătălii ce părea pierdută, am continuat să credem că vom putea să-l salvăm”, a mai spus bărbatul.

Sean Hunte a fost externat vinerea trecută și a avut un mesaj special pentru cei care încă nu s-au vaccinat împotriva Covid-19, îndemnându-i să facă acest lucru.

„Riscurile sunt mult prea mari dacă nu vă vaccinați. Trebuie să vă vaccinați, trebuie să vă protejați, pe voi și pe cei dragi vouă”, a transmis el.