Povestea dramatică a unei familii îngropate în groapa comună din oraşul Izium, Ucraina. Au fost prinşi sub dărâmături în propria casă: „Au strigat trei zile după ajutor”

O familie întreagă a murit în urma bombardamentelor din oraşul Izium, Ucraina. Cei şase membri au fost prinşi sub dărâmături, în propria casă. Aceştia au fost îngropaţi în groapa comună din Izium.

18 sept. 2022, 14:45
Povestea dramatică a unei familii îngropate în groapa comună din oraşul Izium, Ucraina. Au fost prinşi sub dărâmături în propria casă: „Au strigat trei zile după ajutor”

Povestea dramatică a unei familii îngropate în groapa comună din oraşul Izium. Familia Stolpakov, alcătuită din șase membri, părinți, copii și bunici, a sfârșit într-un mod tragic, în urma unui bombardament al ruşilor.

Povestea dramatică a unei familii îngropate în cimitirul improvizat de la Izium. Mărturii cutremurătoare

Citeşte şi Zelenski, optimist după ultimele victorii: „Va veni momentul când vom reconstrui tot ce a distrus inamicul”

Olena, în vârstă de 31 de ani, a murit alături de soțul ei, Dimitro, care avea 34 de ani, de cei doi copii şi de părinţii săi după ce o bombă lansată de ruşi le-a lovit casa. Cei şase membri ai familiei au fost prinşi sub dărâmături, iar martorii povestesc că au strigat timp de trei zile după ajutor, însă militarii ruși nu au permis să fie salvaţi, potrivit wowbiz.ro. 

„O bombă- şase morminte. Pe 9 martie, o bombă lansată de ruşi a lovit casa familiei Stolpakov. Olesya, în vârstă de 6 ani, Sasha, de opt ani, părinţi lor şi bunicii au fost îngropaţi alături de sute de oameni din Izium.

Au fost ‘eliberaţi’ de la o viaţă liniştită de criminalii ruşi”, se arată într-o postare a Ministerului Apărării din Ucraina, pe Twitter.

Groapa comună din orașul Izium, din Ucraina, ar putea conține peste 500 de victime ale războiului. Cimitirul improvizat este considerat cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie.

Forțele ucrainene au intrat în Izium, după ce au forțat trupele ruse să se retragă. Orașul, aflat la granița dintre regiunile Harkov și Donețk, devenise un centru important al armatei invadatoare.

„Tocmai am început să curățăm orașul. Primele unități militare sunt aici. Rușii au fugit și au lăsat în urmă arme și muniție. Centrul orașului este liber”, a declarat un purtător de cuvânt al Brigăzii Bohun a Forțelor Terestre ale Ucrainei.

Citeşte şi Zelenski: „Este devreme să vorbim despre un sfârşit al acestui război”