Povestea Elenei Olaru, una dintre victimele cutremurului din Italia. Muncea pentru nepotul său bolnav de leucemie

Una dintre victimele cutremurului din Italia, Elena Olaru, în vârstă de 67 de ani, din comuna Asău, judeţul Bacău, muncea de mai mulţi ani în localitatea Amatrice, trimiţând bani acasă pentru nepotul său, care suferă de o formă de leucemie.

29 aug. 2016, 17:40
Povestea Elenei Olaru, una dintre victimele cutremurului din Italia. Muncea pentru nepotul său bolnav de leucemie

Primarul comunei Asău, Constantin Rădulescu, a declarat că Elena Olaru muncea de peste 10 ani în Italia, îngrijind de bătrâni, în ciuda faptului că şi ea avea o vârstă înaintată. În ultimii ani, femeia trimitea bani acasă, pentru nepotul său, în vârstă de circa şase ani, care suferă de o formă de leucemie.

„Are o fată pe care a adoptat-o, cu ani în urmă, şi care s-a căsătorit – locuiesc toţii în Asău – şi care are un băieţel, despre care am înţeles că are leucemie. De asta se şi tot ducea în Italia, să strângă un bani, să facă faţă cu cheltuielile, cu analizele. Băieţelul nu are mai mult de cinci-şase ani”, a declarat Constantin Rădulescu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că soţul femeii este pensionar, după ce a lucrat ca miner, în apropierea comunei Asău.
Advertisement

„Sunt oameni gospodari, oameni cum se cade, dar uite că n-ai ce să mai faci, atunci când vine nenorocirea”, a afirmat primarul.

Elena Olaru a fost identificată, abia sâmbată, după ce fusese dată dispărută, în urma cutremurului. Femeia în vârstă de 67 de ani a fost recunoscută de către o rudă, după semnele particulare, însă primarul comunei Asău, a declarat că familia vrea să facă un test ADN pentru a fi siguri de identitate. Ea lucra la Amatrice din luna martie, îngrijind o bătrână în vârstă de 96 de ani.

„Nu ştim nimic despre repatriere. Era de mai mulţi ani acolo, unde avea grijă de o femeie. Venea acasă, apoi pleca din nou acolo, după cum multe femei de aici sunt plecate acolo”, a mai spus Constantin Rădulescu.

Edilul din Asău a povestit, că majoritatea oamenilor din comună este plecată în străinătate, locurile de muncă fiind aproape inexistente, în zonă.

„De la noi din comună mai sunt oameni plecaţi la muncă în străinătate. Femeile, în special, pleacă în Italia, în timp ce bărbaţii, în Anglia sau în Spania. Aici a fost centru minier, petrolişti, dar şi un combinat de prelucrare a lemnului, în vecinătate, în oraşul Comăneşti. Nu mai sunt locuri de muncă şi de bine nu pleacă nimeni. Oamenii nu mai au ce să facă aici, unde doar pot cheltui banii. Nici agricultură nu se poate face”, a mai declarat primarul Rădulescu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cele două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit în cursul zilei de luni către România, urmând să ajungă în ţară, în dimineaţa zilei de marţi. Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Citeşte şi Doi români suspectaţi de furt au fost arestaţi într-o zonă din Italia devastată de cutremure