ADMITERE MEDICINA 2018: Povestea elevei care a fost admisă la facultate înainte de a susţine examenul de bacalaureat

Ruxandra Oiegar este o elevă cu rezultate deosebite la învăţătură. Atât de deosebite, încât a fost admisă la Facultatea de Medicină înainte de a susţine examenul de Bacalaureat.

26 iun. 2018, 07:22
ADMITERE MEDICINA 2018: Povestea elevei care a fost admisă la facultate înainte de a susţine examenul de bacalaureat

Ruxandra este considerată cea mai bună elevă din Deva, a absolvit liceul cu media 9,99 şi a participat deja la 12 olimpiade naţionale. Deşi are numai 18 ani, tânăra are un palmares mai mult decât impresionant.

Proba scrisă la română, mai uşor decât s-ar fi aşteptat

„A fost destul de ok, mai usor decat m-am asteptat. La subiectul 3 am avut de ales între Eminescu şi Arghezi şi cred că multă lume a ales Eminescu. Este un favorit printre noi şi ne place. Mi-a plăcut foarte mult tema de la textul argumentativ, despre faptul dacă noi putem aprecia farmecul locului în care trăim. Exerciţiile de la prima parte au fost şi ele destul de ok”, spune tânăra, potrivit a1.ro.

Organizarea e cheia

Ruxandra spune că întotdeauna stă până la sfârşitul examenelor, nu pleacă niciodată mai devreme. Preferă să-şi revizuiască lucrarea în timpul rămas.

„Eu tot timpul stau până la sfârşit. În general chiar scriu până la sfârşit, dar şi dacă mai sunt 10 minute eu nu plec din sală. Stau, mă uit la lucrare, mai verific. Cred că cel mai important din punctul meu de vedere este să ştii cum să-ţi organizezi timpul şi să încerci să te încadrezi. Sunt bucuroasă că am scăpat de limba română, pentru că îmi era cel mai frică”, a precizat Ruxandra.

Ruxandra va studia chirurgie plastică

„Sunt setată pe chirurgie plastică. Ştiu că sună foarte extravagant şi destul de greu pentru o femeie, dar consider că sunt capabilă să reuşesc. Dacă îmi doresc şi dacă mă dedic, totul este posibil”, a declarat tânăra.

Ruxandra, la fel ca şi ceilalti candidaţi, după română urmează să susţină alte 2 probe scrise, în cadrul primei sesiuni de la Bacalaureat 2018, iar pe 4 iulie va afla rezultatele.