Povestea emoționantă a lui Paul, băiețelul care a fost nevoit să doarmă în frig, în cotețul porcilor, alături de frații lui. Cea mai mare dorință a lui a fost să primească o vacă și o fântână

Povestea lui Paul Corduneanu, un băiețel care își dorește o vacă și o fântână, i-a emoționat pe toți cei care au auzit-o.

04 feb. 2024, 16:39
Povestea emoționantă a lui Paul, băiețelul care a fost nevoit să doarmă în frig, în cotețul porcilor, alături de frații lui. Cea mai mare dorință a lui a fost să primească o vacă și o fântână

Paul provine dintr-o familie fără posibilități, cu șapte copii, iar mama lui, Petronela Corduneanu, se străduiește în fiecare zi să muncească cât de mult poate pentru a le oferi copiilor un trai decent. Copiii trăiesc în mare parte din alocațiile pe care le primesc, care sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile de bază.

Povestea emoționantă a lui Paul, băiețelul care a fost nevoit să doarmă în frig, în cotețul porcilor, alături de frații lui

Familia trăiește în condiții foarte grele. Petronela a povestit că în unele momente au fost nevoiți să doarmă în cotețele porcilor sau în odăi părăsite din sat. Au îndurat frigul și bătaia, iar apoi lucrurile s-au schimbat în momentul în care au primit o văcuță și o fântână.

„Acum, ni s-a îndeplinit cel mai mare vis. Am primit o văcuță și o fântână. Era greu înainte, dar nu ne plângeam. Mulțumeam zilnic că avem unde pune capul pe pernă și nu ne dă nimeni afară pe vânt, pe ploaie și pe ninsoare. Căram apă cu bidoanele de la pod. Ni se făceau urme în palme și făceam opriri bune. O zi ne-o alocam doar pentru a aduce apă. Iar copilașii mereu îmi cereau lapte. N-aveam bani să le cumpăr și rămâneau cu dorința de a mânca. Iar Paulică mi-a tot spus: ‘Oare cum să facem, mamă, să avem o vacă?’. Eu îi explicam că nu ne permitem să cumpărăm una. Uite că Dumnezeu a avut grijă de noi”, a adăugat Petronela Corduneanu.

Citește și Locul de muncă care poate îmbogăți. Nu multe persoane au curajul necesar să aplice

În urma cu trei ani, Petronela și-a luat copiii și a plecat să găsească o locuință și un loc de muncă. Datorită preotului, au găsit o locuință unde pot să stea cu toții, însă chiar și așa se confruntă cu tot felul de provocări.

Femeia a povestit că, în urmă cu câțiva ani, copiii cărau apă de la câțiva kilometri distanță și din cauză că nu aveau bani nu putea să le cumpere celor mici nici măcar lapte.

Paul, unul dintre frați, și-a exprimat dorința de a învăța pentru a schimba mediul în care trăiește.

„El și-ar dori și un telefon, dar nu e o prioritate pentru el. Mai vede pe la alții și el asociază cu școala. Ar vrea să caute pe internet și să afle cât mai mult. Însă înțelege că nu se poate și se bucură zilnic, mulțumind tuturor pentru viața pe care o are. Nu e lux, trăim într-o odaie, dar fac curat și aerisesc mereu. Suntem cu văcuța și câteva găini prin curte, bucurându-ne de un copac și de noi, ca și familie. El vrea să învețe să ajungă un om mare. A zis că vrea să demonstreze că se poate să ai o meserie bună și fără a avea mulți bani. Să-l ajute Dumnezeu. El este ambițios”, potrivit bzi.ro.

Citește și Românii nu vor serviciu militar voluntar: „Suntem în NATO. Avem o armată profesionistă”