Povestea emoţionantă a străbunicilor care au sărbătorit 75 de ani de căsnicie VIDEO

Un cuplu din Suceava a sărbătorit nu mai puţin de 75 de căsnicie. Se mândresc cu 5 copii, 11 nepoţi şi 8 strănepoţi. Soţii Enea şi Natalia mai o singură dorinţă: să moară împreună, ca să nu plângă unul după celălat.

28 ian. 2016, 12:14
Povestea emoţionantă a străbunicilor care au sărbătorit 75 de ani de căsnicie VIDEO

Enea şi Natalia Iftode, de la Adâncata, se bucură de viaţă, dar şi de dragoste ca în tinereţe, deşi au 96 şi 94 de ani şi nu mai puţin de 75 de ani de când sunt soţ şi soţie, relatează România TV.

Străbunicii au dezvăluit şi din secretul unei căsnicii atât de lungi. Ei spun că îngăduinţa şi înţelegerea dintre soţi e principalul ingrendient.

Enea şi Natalia au avut 7 copii, 3 fete şi 4 băieţi. Bătrânii însă nu au avut parte doar bucurii, au avut parte şi de cel mai greu dintre necazurile unui părinte: să-şi conducă pe ultimul drum doi dintre copii.

Au reuşit însă să treacă peste greutăţi şi se bucură de cei 11 nepoţi şi 8 strănepoţi care le umplu casa şi sufletul de bucurie.

Moş Enea a fost şi în război, a plecat pe front la două săptămâni după nuntă. A fost rănit, dar a scăpat cu viaţă. Şi acum îi mulţumeşte celui de sus că a scăpat din inferent.

„Dupa ce m-am casatorit, la 14 zile am prins razboi. În razboi auzi de morti tot timpul. Asta-i razboiul, distruge lumea, asta-i răzbiul. Îti spun cu frica lui Dumnezeu, aşa umblau gloantele printre noi si nu m-a atins niciunul, nu stiu cum am scapat si sa trec eu printre atatea gloante”, a spus bătrânul, potrivit România TV.

Străbunicii au şi un sfat pentru tinerii care îşi pun pirstriile şi vor să îmbătrânească lângă cealaltă jumtate a lor.

Citeşte şi Maria Marinescu s-a CĂSĂTORIT în SECRET