Povestea emoţionantă a tinerei care a ales să meargă 10 kilometri pe jos ca să economisească banii de microbuz: „Mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici”

Diana Condurache are 23 de ani şi doi copii mici. Tânăra a rămas văduvă anul trecut, după ce soţul ei a alunecat pe terenul de fotbal şi s-a lovit puternic la cap. Acum, visul femeii este să ridice o casă pentru cei doi copii ai ei.

24 mai 2021, 09:50
Povestea emoţionantă a tinerei care a ales să meargă 10 kilometri pe jos ca să economisească banii de microbuz: „Mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici”
Iulian şi Diana Condurache. Sursa FOTO: bzi.ro

Poveste emoţionantă. Rămasă fără ajutorul financiar de la soţul ei, Diana a început să-şi gestioneze mult mai bine cheltuielile, astfel încât să pună bani deoparte pentru casa în care vrea să locuiască cu cei mici, dar i să le cumpere celor mici tot ce-şi doresc ca să nu cunoască lipsurile pe care ea le-a cunoscut. Tânăra economisește fiecare leu, chiar a mers pe jos aproape 10 kilometri pentru a nu plăti 5 lei pe biletul de microbuz, scrie bzi.ro

Poveste emoţionantă: o mămică văduvă cu doi copii mici pune ban peste ban ca să-şi ridice o casă

Diana şi cei doi copii locuiesc în prezent la socri. Visul cel mai mare al femeii este să poată construi o casă pentru Alberto și Sofia. Alberto are cinci ani, iar Sofia are numai doi ani.

Am avut de făcut niște acte la primărie în comună și nu am vrut să cheltui bani pe autobuz. Am lăsat copiii la bunici, am luat-o pe sora mea mai mică și am plecat spre Ciortești. Nu e atât de scump microbuzul, dar când nu ai, și doi lei ți se par mulți. Am mers aproximativ două ore dus și alte două întors, că plouase și era noroi pe drum. La câte nenorociri se întâmplă în ziua de azi, nu am vrut să mă urc la nimeni în mașină.

Citeste si A venit la muncă în România pentru a-şi putea întreţine familia, însă a ajuns să fie umilit şi bătut de poliţişti fiindcă doarme pe stradă

De 5 lei cât dădeam pe microbuz, mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici. Toți banii îi am împărțiți. În fiecare lună, 1.500 de lei îi pun deoparte pentru casă, iar restul sunt pentru copii. În fiecare zi cumpăr câte doi litri de lapte din sat, pentru că și băiatul și fata mănâncă lapte. Doi litri costă aproape 10 lei”, a povestit Diana Condurache pentru sursa citată.

Un meci de fotbal i-a fost fatal

Iulian Condurache, soţul femeii, locuia în satul Șerbești, comuna Ciortești, județul Iași, iar de aproximativ doi ani lucra în București, pe șantier. Îşi vedea rar familia, iar acest lucru îl măcina. Şi-a găsit sfârşitul la o partidă de fotbal cu prietenii. A stat două săptămâni în comă, iar medicii nu l-au mai putut ajuta.

Au trecut aproape 10 luni și nu ne revenim. Pe 26 august 2021 se împlinește un an de când Iulian a murit, iar pe 22 iulie ar fi împlinit 30 de ani. Acuși, pe 19 iulie, Sofia împlinește 2 ani și istoria se repetă. Anul trecut, în loc de petrecerea de un an a fetiței am avut parte de înmormântare, anul acesta, după ce fetița împlinește doi ani, trebuie să-i facem lui de un an, cum se face. De aproape un an, mergem aproape zilnic la el la mormânt.

Când Alberto spune că îi este dor de el, mergem toți trei și stăm câteva minute acolo. Oricât încerc să nu mai cheltui bani și să termin casa, dacă copiii vor ceva, nu pot să le spun că nu le iau. Eu cât am fost mică nu am avut și nu vreau să treacă și ei prin asta. Am mers recent la Iași și le-am luat trotinetă, că au văzut la alții. Vreau să fie ei fericiți și să reușim să terminăm casa. Știu că Iulian are grijă de noi de acolo, de sus”, a povestit femeia.

Diana Condurache are nevoie de sprijin financiar pentru a-şi ridica locuinţa mult-visată

După moartea soţului, Diana a decis să împlinească visul pentru care soţul ei a plecat departe de casă, să-şi câştige banii: va ridica o casă în care va locui cu copiii. Deşi pune ban peste ban, deşi primăria le-a oferit un loc în care au început lucrările, tânăra văduvă are încă nevoie de sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor.

Citeste si Detalii neştiute din agenda Elenei Ceauşescu. Tovarăşa o copia pe Regina Marii Britanii şi ascundea că fusese slujnică. „Nimeni nu putea să o atingă”

Diana este o mamă extraordinară și după cele întâmplate a rămas o femeie puternică și cu mult bun simț! Îmi doresc să o ajut, iar în urma postării mele pe Facebook foarte multe persoane s-au arătat interesate să îi întindă o mână de ajutor! Această familie chiar merită tot ajutorul nostru! Diana își dorește doar o casă pentru cei doi copii ai ei, nu vrea nimic mai mult. Ea nu așteaptă mila nimănui, muncește cu ziua și fiecare ban pe care îl are îl economisește să își termine casa. Provine dintr-o familie săracă, dar mereu a muncit să aibă o viață mai bună. Vom încerca în continuare să o ajutăm cu materiale de construcții și bani. Este o mamă foarte tânără, dar foarte luptătoare”, a declarat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

Oricine dorește să ajute la ridicarea casei Dianei o poate face donând în contul: RO68BRDE240SV26882152400.