Povestea emoţionantă a ursoaicei Martha, cea care a parcurs, înfometată, 1.500 de km până la primul oraş

La mijlocul lunii iunie, un urs polar, aflat într-o stare deplorabilă şi aproape mort de foame, a fost filmat  pe străzile unui oraş din Siberia, în căutarea hranei. Imaginile cu animalul la capătul puterilor au stârnit numeroase reacţii în mediul online. Deşi arăta deplorabil, iar şansele lui de supravieţuire păreau minime, ursul şi-a revenit spectaculos, iar cei care îi poartă de grijă spun că este în afara oricărui pericol.

30 oct. 2019, 16:20

Din cauza încălzirii globale, multe animale îşi pierd habitatul natural şi rămân fără hrană. Ursul polar extrem de slab a apărut la mijlocul lunii iunie pe străzile din orașul siberian Norilsk. El se îndepărtase cu 1.500 de kilometri de coasta Oceanului Arctic, habitatul său natural, în căutarea hranei.

Animalul a fost supravegheat timp de câteva zile de autorităţi pentru a vedea dacă se poate descurca fără intervenţia lor. Concluzia a fost că ursul este prea slăbit și bolnav și că nu ar mai supraviețui în sălbăticie, chiar dacă ar primi hrană. Astfel, animalul a fost dus la un parc zoologic din Krasnoyarsk, iar acum se simte mult mai bine, potrivit The Siberian Times.

Ursul s-a dovedit a fi, de fapt, o ursoaică, cu vârsta de aproximativ doi ani şi cu o greutate cu mult sub normal. Îngrijitorii i-au găsit şi un nume şi a devenit ursoaica Martha.

Acum, la patru luni de la salvarea ursoaicei, specialiștii spun că este în afara oricărui pericol.

„În prima perioadă, veterinarii s-au luptat la propriu pentru viața ursoaicei. A urmat un regim special și tratament. Greutatea ei este verificată în fiecare zi și acum are 150 de kilograme, aproape de cea normală”, se precizează într-un comunicat al Zoo Royev Ruchei.

Ursoaica este fericită acum: are propria piscină și un teren de joacă uriaș, iar după ce va mai câștiga în greutatea încă 30-40 de kilograme se va lua o decizie în legătură cu viitorul ei. 

Parcul zoologic a făcut publice și mai multe fotografii cu ursoaica Martha.